середа, 15 жовтня 2008 19:17

"Конкуренцію Кличкам може скласти лише Чагаєв"

  Чемпіон світу з професіонального боксу Андрій Котельник у березні 2009-го битиметься з аргентинцем Маркусом Рене Майданою
Чемпіон світу з професіонального боксу Андрій Котельник у березні 2009-го битиметься з аргентинцем Маркусом Рене Майданою

Чемпіон світу з професіонального боксу за версією WBA у вазі до 63,5 кг Андрій Котельник, 30 років, остаточно відмовився від захисту свого титулу в поєдинку проти Дмитра Саліти. Кореспондент "ГПУ" зателефонував Котельникові та попросив пояснити причини свого рішення.

— Мене не задовольнив запропонований гонорар, — каже Андрій. — Це головна причина.

Саліта заявив, що ви просто боїтеся виходити проти нього на ринг. Що скажете?

— Саліта — піжон. Проводить один-два бої на рік, а говорить, що він найсильніший, його всі бояться. Але якщо так, то чому не поїхав до Франції чи Англії і не забрав титул?

Можете порівняти розмір свого гонорару за другий бій проти Сулеймана Мбайє (за даними "ГПУ", у березні 2007 року Котельник мав найбільшу винагороду за всю кар"єру) і запропонований проти Саліти?

— За бій із Сулейманом отримав більше, ніж те, що мені запропонували за поєдинок із Салітою в США. Це смішно, адже тоді я претендував на титул, а тепер є його володарем.

Які відчуття залишилися від того, що вдалося вперше в Україні провести титульний бій — 13 вересня у Львові проти японця Норіо Кімури?

— Приємні. Збулася мрія дитинства — провести перший захист чемпіонського пояса у Львові. Була пропозиція битися проти Кімури у Києві, але я вирішив подарувати цей поєдинок рідному місту. Найголовніше, що відстояв свій титул. Єдине, що хотілося би — так це щоб було більше глядачів, ніж прийшло у львівський палац спорту "Україна".

Кімура після бою був 14 годин у лікарні. Цікавилися його здоров"ям?

— Необхідності не було. Організатори бою — промоутерська компанія "АК1" — цікавилися цим питанням. Нічого страшного не відбулося. Просто йому стало зле після поєдинку. Тому Кімуру відправили в лікарню, де він пробув цілу ніч. Зранку вже почувався добре, а в обід вилетів до Японії. Наскільки я знаю, долетів нормально, зараз із ним усе гаразд.

Найбільш бажаний для вас суперник — британець Ріккі Хаттон. Цей поєдинок відбудеться?

— Усе залежить від того, наскільки мої менеджери цього захочуть. Якщо Хаттон 22 листопада виграє пояс IBO у американця Маліньяджі і забажає об"єднати титули, тоді цей бій може стати реальністю. Поєдинок із Хаттоном дозволить довести, хто такий Котельник, і перевірити, який Хаттон чемпіон.

Коли знову вийдете в ринг?

— Наприкінці лютого — на початку березня захищатиму пояс проти офіційного претендента аргентинця Маркуса Рене Майдани. Він молодий, перспективний, має хороший удар. Тож бій буде цікавим.

Які враження від поєдинку Кличко — Семюель Пітер?

— Шанси були рівні. До бою всі кричали: "Пітер — чемпіон!" Але поєдинок показав, що нігерієць бездушний чемпіон, а не справжній. Він не витримав психологічної напруги. Просто здався. На бій вийшов пустий.

Хто в надважкій вазі є найбільшою загрозою для Кличків?

— Скласти їм конкуренцію нині може лише один боксер — узбек Руслан Чагаєв.

Зараз ви читаєте новину «"Конкуренцію Кличкам може скласти лише Чагаєв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути