вівторок, 30 жовтня 2007 14:55

Кевін Ґарнетт отримуватиме 22 мільйони доларів на рік

Cьогодні вночі стартував 62-й щорічний чемпіонат північноамериканської баскетбольної асоціації (НБА).

Фаворитами турніру експерти вважають "Сан Антоніо Сперс", "Даллас Маверікс" та "Фінікс Санс". Найбільший бюджет — $88 млн — у "Нью-Йорк Нікс", найменший — $46 млн — у"Шарлотт Бобкетс". Найдорожчим трансфером став перехід 31-річного форварда Кевіна Ґарнетта з "Міннесоти Тімбервулз" до "Бостон Селтікс". Сума трансферу склала $21 млн, а сам гравець наступного сезону отримає $22 млн, при середній зарплаті в НБА $5,2 млн.

Цього сезону в НБА виступатимуть два українці. Форвард Олексій Печеров, 21 рік, гратиме у "Вашингтон Візардс" за $1,1 млн на рік, а центровий Кирило Фесенко виступатиме у "Юті Джаз", маючи $700 тисяч.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував Фесенкові.

Це ваш дебютний сезон в НБА. Скільки часу розраховуєте провести на майданчику?

— Якщо гратиму в усіх матчах 10 хвилин (поєдинок в НБА триває 48 хв. — "ГПУ"), буду задоволений. Хоча готовий виходити й на хвилину. Закріпитися в основному складі "Юти" планую наступного сезону. Нині треба підтягнути витривалість та швидкість.

Що вас здивувало в Америці?

— Тренування. Ніколи не отримував такого задоволення від занять. Усе професійно — за гравцями стежать головний тренер та його чотири асистенти. Вісім працівників клубу подають нам м"ячі. Кожному баскетболістові миттєво підносять рушник, щоб витерти піт. Якщо після тренування ти хочеш попрацювати самостійно, з тобою залишається той, хто подає м"ячі. На лаві запасних широкий вибір енергетичних напоїв.

Вісім працівників клубу подають нам м"ячі

Є й кілька обмежень. До фітнес-залу гравець, щоб надмірно не завантажив собі м"язи, не може зайти без інструктора.

Наставника "Юти Джаз" Джеррі Слоуна називають одним із найжорсткіших тренерів у НБА. Це правда?

— Так. Він досить суворий. У спілкуванні виразів не добирає. Не важливо, з ким розмовляє при цьому — з найкращим гравцем останнього Євро-2007 росіянином Андрієм Кириленком чи зі мною, дебютантом. Тренер він кваліфікований, інакше б двічі поспіль, у 1997 та 1998 роках, "Юта" виходила до фіналу плей-офф, де поступалася тільки "Чикаго Буллз" Майкла Джордана.

Зараз ви читаєте новину «Кевін Ґарнетт отримуватиме 22 мільйони доларів на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути