пʼятниця, 27 серпня 2010 06:16

"Динамо" провалило другий тайм

Автор: фото: Андрій ЛукацЬкий
  Форвард ”Динамо” Артем Мілевський (ліворуч) бореться із захисником ”Аякса” Тобі Айдервейрельдом
Форвард ”Динамо” Артем Мілевський (ліворуч) бореться із захисником ”Аякса” Тобі Айдервейрельдом

Київське "Динамо" не змогло пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів. У матчах плей-офф киянам протистояв нідерландський "Аякс".

Вирішальний поєдинок двобою відбувся минулої середи в Амстердамі. Господарі до 84-ї хвилини вигравали 2:0 після влучних ударів нападаючих Луїса Суареса та Муніра Ель Хамдауї. Андрій Шевченко з пенальті встановив остаточний рахунок — 1:2. Мінімальна поразка віце-чемпіона України не влаштовувала, оскільки в Києві була зафіксована нічия — 1:1.

Тепер підопічні Валерія Газзаєва зіграють у груповому турнірі Ліги Європи. Жеребкування — 27 серпня о 14.00 за київським часом, пряма трансляція на телеканалі — "Спорт-1". Учора ввечері своїх суперників по груповому турніру Ліги чемпіонів дізнався єдиний представник України в змаганні — донецький "Шахтар".


— Шево, розберися, — просить Андрія Шевченка головний тренер динамівців Валерій Газзаєв у бориспільському аеропорту.

Динамівці у вівторок відлітають до Амстердама й проходять паспортний контроль разом з усіма пасажирами. Утворюються черги, тому наставник киян жартома звертається до капітана, щоб той своїм авторитетом посприяв швидкому проходженню футболістами необхідних формальностей. Але Андрієві ніколи — його оточують прихильники і просять автографи й фото. Капітан не відмовляє нікому, а потім сідає за столик і замовляє каву.

Контроль "динамівці" проходять по одному. Тільки Артем Мілевський стоїть у черзі з тендітною брюнеткою і неголосно з нею перемовляється.

— Підходьте вдвох, — кличе їх до себе прикордонник.

Увечері напередодні матчу Газзаєв дає прес-конференцію. Зовні спокійний, відповідає лаконічно й жодних гарантій стосовно сприятливого результату матчу не дає — запевняє тільки в тому, що команда буде битися.

Починається передматчеве тренування киян. Газззаєв дозволяє журналістам спостерігати за тренуванням не відведені регламентом 15 хв., а півгодини. Трохи кепкує з Гільєрме, який не зміг зупинити адресовану тренером просту передачу.

Офіційно на матч продали 53 970 квитків. "Амстердам Арена" заповнена вщерть. Акустика чудова, дах повністю перекритий. Найнесамовитіші фанати "Аякса" розташовуються на діагональному від поля секторі — у першому таймі до них ближче ворота Стекеленбурга.

Є на стадіоні й близько сотні прихильників "Динамо". Вони добиралися до Нідерландів літаком до Дюссельдорфа, а звідти — потягом.


У стартовому складі "Динамо" виходить форвард Мілевський. З одного боку, сюрприз, з іншого — на передматчевому тренуванні Газзаєв награвав саме такий варіант складу.

В "Аякса" теж усе прогнозовано: на місці дискваліфікованого лівого захисника Вюрнона Аніти — Урбі Емануельсон. Зліва в атаці діє данець Крістіан Ерікссен. Загалом традиційна схема 1-4-3-3.

В опорній зоні діє тільки камерунець Ено. Демі Де Зеув допомагає на правому фланзі захисникові Ґрегорі ван дер Вілю. Виходить це в нього не надто вдало. Відповідно — в "Аякса" провисає і правий фланг, і центр поля. Натомість "динамівські" хвилерізи Вукоєвич та Єрьоменко діють жорстко та злагоджено.

Основна небезпека воротам "Аякса" йде з флангів гостей. Ярмоленко та Гусєв марнують три голеві епізоди на двох. Не скажеш, що "динамівці" витончено комбінують — у нинішньому кадровому потенціалі вони на це нездатні. Зате передбачають кожен хід господарів.

Десь хвилини з 30-ї, як і в київському матчі, "Аякс" починає більше контролювати м"яч. Господарі намацали слабину у "динамівській" обороні — лівий фланг, де діє Попов. Туди почергово зміщуються Хамдауї та Суарес.

Андрій Шевченко намагається чіплятися за кожен м"яч, пропонує себе в атаці, але активність не переростала в ефективність. Після порушення Шеви "Аякс" виконав штрафний, а Суарес після рикошету зорієнтувався найкраще, перегравши Михалика та Коваля.

У другому таймі "Аякс" домігся того, що гра почала розбиватися на фрагменти. "Динамівці" втратили цілісність дій і точність передач, часто й невиправдано фолили. Газзаєв затягнув із замінами, хоча Мілевський та Ярмоленко здали фізично ще на початку другого тайму. Навіть повноцінної навали не вийшло — "Аякс" уміло відсунув гру від своїх воріт.


Середній амстердамець заробляє 1600 євро


8–13 євро — такий діапазон квитків на пароплав, щоб покататися каналами Амстердама.

50–200 євро/год. — беруть повії на вулиці Червоних ліхтарів.

6 тис. велосипедів — витягнули з дна амстердамських каналів після їхньої чистки позаторік.

2,6 євро — коштують квитки на проїзд у амстердамському метро.

1600 євро — середня зарплата жителя столиці Нідерландів.


Зараз ви читаєте новину «"Динамо" провалило другий тайм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути