вівторок, 14 грудня 2010 05:15

Цього року Клички не поступилися жодною позицією

2010-го продовжилося домінування українських боксерів Віталія та Володимира Кличків у надважкій ваговій категорії. Вони продовжують володіти трьома із чотирьох найавторитетніших поясів у боксі. Цьогоріч обидва провели по два успішних захисти титулів. Володимир у березні нокаутував у 12 раунді Едді Чемберса, у вересні у 10 раунді — Семюеля Пітера. Віталій у травні в 10 раунді нокаутував Альберта Сосновського, у жовтні переміг за одностайним рішенням суддів Шеннона Бріґґса.

11 грудня Володимир мав боксувати з британцем Дереком Чісорою, але бій скасували через травму українця.

Проаналізував цей рік Кличків для "ГПУ" боксерський тренер із Мінська Сергій Питалєв, 37 років.

— Безумовно, 2010 рік для Кличків був хороший, тому що вони не поступилися жодною позицією. Бої виграють. Їхня промоутерська компанія К2 працює і творить. Любов і ненависть до них на колишньому рівні, а то й більшому. Їх хочуть перемогти, але ніхто не знає як.

Який із чотирьох боїв братів був найкращим цього року?

— Бої Володимира ставлю вище, оскільки рівень опору в них усе ж був. А найкращим назву бій Віталія із Шенноном Бріґґсом. Але не через рівень боксу, а виключно як данина поваги міцності черепної коробки Бріґґса.

По ходу боїв у кого із суперників були найкращі шанси перемогти Кличків?

— У Семюеля Пітера. Все ж з усіх він найбільш ударний, оскільки виграти за очками шансів не було ні в кого.

Чого не вистачало боям братів?

— Обопільного "м'яса" або одностороннього "м'яса", розриваного швидко і нещадно, що бризкає потом і кров'ю і розлітається в різні боки. Боїв, яких можна було б назвати "рубкою". Але епоха молодого Тайсона вже давно пройшла. Тепер в боксі панує прагматизм.

Як змінилася боксерська майстерність Кличків?

— Володимир, безумовно, додав і ще додасть. Його тренер Емануель Стюард — те, що треба. Кострубато боксуючий і за це багатьма критикований Віталій нагадує мені мудрого Каа з "Мауглі". Ну нікуди бандерлогам не подітися. Причому зі слів "кострубато" і "боксуючий" я б виділив друге слово, тому що саме через нього бандерлогам нікуди і не подітися.

2010-го "вималювався" боксер, готовий скласти реальну конкуренцію братам?

— Можливо, Девід Хей. 2011 року очікуємо тільки бою із Хеєм і, можливо, з Миколою Валуєвим, якщо той вилікує травму. Є ще атлет Магомед Абдусаламов з Азербайджану (29 років, 9 боїв, 9 перемог, усі нокаутом. — "ГПУ"). Віталій, думаю, його вже не дочекається. Бій Володимира з Магомедом був би цікавим. Забув ще Олександра Повєткіна. Але перспективи цього бою туманні.

2011 року гегемонія братів продовжиться чи буде перервана?

— Буде все так, як хочуть шанувальники боксерського і бізнес таланту братів Кличків, і все не так, як того хотілося б їх ненависникам.

Зараз ви читаєте новину «Цього року Клички не поступилися жодною позицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути