середа, 16 травня 2007 14:50

Колишній менеджер "Ювентуса" розповів про діяльність Лучано Моджі

Колишній менеджер туринського "Ювентуса" Мауріціо Капоб"янко дав інтерв"ю італійській газеті "Ла Републіка". У ньому він розповідає деякі подробиці діяльності Лучано Моджі та Антоніо Джираудо.

Ці люди входили до директорату туринського клубу й були головними дійовими особами у корупційному скандалі в італійського футболі. Він розгорівся минулого літа. У результаті "Ювентус" позбавили двох чемпіонських титулів і перевели клуб до першої ліги місцевого футболу.

— Ще на початку 2005-го мені були відомі чотири випадки, коли Моджі та Джираудо виплатили гроші двом суддям та функціонерові футбольної федерації, — свідчить Капоб"янко. — Ці гроші передавалися через осіб, які мали прямий вихід на арбітрів. А все розпочалося 1995-го, коли Моджі та Джираудо прийшли до клубу.

Назвати прізвища арбітрів, які отримували хабарі від "Ювентуса", Капоб"янко відмовляється. Каже тільки, що вартість послуг арбітра на один матч становила від $40 тис. до $50 тис.

За словами екс-менеджера, колишній голова суддівського комітету італійської федерації футболу П"єрлуїджі Пайретто (він обслуговував фінальний матч чемпіонату Європи-1996 між Німеччиною та Чехією) почував себе у "Ювентусі" як удома.

— Не буду говорити про подарунки, які він отримав від Моджі. Можу зазначити лише: 2000 року Пайретто здійняв галас навколо годинника "Ролекс", який йому подарувала "Рома". Хоча 1999-го "Ювентус" подарував Пайретто автомобіль. Сумніваюся, що він його повернув.

Окрім суддів, "Ювентус" дружив із журналістами.

— Щоб заручитися підтримкою репортера, на початку сезону оголошували про початок якогось проекту. Журналіста, якого "обробляли", включали в проект, і якщо "Юве" ставав чемпіоном, виплачували гроші. Мовляв, за те, що найкращі ідеї проекту були реалізовані. Хоча насправді ніхто ними не займався. Журналістам також дарували годинники.

З футбольними інстанціями Моджі та Джираудо також не церемонилися. 1997 року європейська футбольна федерація впіймала гравця, який вживав марихуану. Італійська федерація, за вказівкою Моджі, на це ніяк не відреагувала.

У "новий "Ювентус" Капоб"янко не вірить.

— Джираудо досі володіє двома відсотками акцій "Юве". Він — один з найбільших акціонерів клубу. Спортивним директором працює Алессіо Секко, який і пальцем не міг кивнути без згоди Моджі. Фінансовий директор та директор із маркетингу також залишилися на посадах, — пояснює свою думку Капоб"янко.

Лучано Моджі та Антоніо Джираудо відсторонені від футболу до 2011 року. Моджі оштрафований на $70 тис., а Джираудо — на $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «Колишній менеджер "Ювентуса" розповів про діяльність Лучано Моджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути