вівторок, 15 квітня 2008 16:39

Андрій Котельник хоче захищати титул у Львові

22 березня львів"янин Андрій Котельник, 30 років, завоював титул чемпіона світу з боксу за версією WBA (вага — 63,5 кг). Нині визначаєтьcя коло спортсменів, які готові відібрати пояс в українця.

Першим кинув виклик 34-річний чемпіон світу за версією WBC Джуніор Віттер з Англії. Британець вигравав на професійному рингу 36 разів (21 нокаут), раз програв і двічі зводив бої до нічиєї. Три роки тому в Ноттінгемі він переміг Котельника в поєдинку за пояс чемпіона Європи. Тоді експерти поставили під сумнів результат двобою, натякнувши на прихильність суддів до домашнього бійця.

— Я хотів би об"єднати титули і в кінці цього року зустрітися з Котельником. Офіційно я переміг Котельника лише на одне очко, хоча, вважаю, перевага була більшою. Тепер хотів би показати йому, що я все ж кращий, — каже Віттер.

Об"єднувальний бій між ним і Котельником мав би бути вигідним для команд обох боксерів. Адже з двома поясами шанси переможця провести бій із загальновизнаним лідером першого напівсереднього дивізіону британцем Ріккі Гаттоном дуже зростуть. Щоправда є один момент — клуб Котельника гамбурзький "Юніверсум Бокс Промоушн" часто воліє зберегти синицю в руці, тому можуть не ризикнути на об"єднувальний бій. Нині Віттер готується до захисту титулу проти американця Тімоті Бредлі, який відбудеться 10 травня у Ноттінгемі.

Готовий протистояти Котельнику і уродженець Одеси, а нині громадянин США 26-річний Дмитро Саліта, третій номер у рейтингу WBA. Він здобув 28 перемог (16 нокаутів) при одній нічиїй.

— Котельник, як і Ріккі Гаттон, найкращий у своїй вазі. Я гарантую перемогу, — заявляє Саліта.

Якщо бій Котельник—Саліта відбудеться, швидше за все пройде в США. Він вигідний для львів"янина, адже дозволить йому "засвітитися" у столиці професіонального боксу. Щодо Саліти, то відзначимо низьку якість його суперників і хитке підборіддя (тричі побував у нокдаунах). У кількох боях Дмитра відверто витягували судді.

Ще одним імовірним суперником Котельника є 24-річний, досі непереможений, аргентинець Маркос Майдана, другий номер WBA (перша позиція рейтингу вакантна). Він переміг у 21 поєдинку, причому у 20-ти випадках нокаутом. 19 квітня у німецькому Магдебурзі Майдана зустрінеться з мексиканцем Артуро Моруа і, в разі перемоги, може стати обов"язковим претендентом на пояс WBA. Аргентинець є фактично одноклубником Котельника. Він виступає під егідою дочірньої компанії "Юніверсуму" — "Спотлайт Боксінг". Поєдинок Котельник—Майдана вигідний керівництву "Юніверсуму", адже за будь-якого результату пояс залишиться у їхній "конюшні".

Сам же Котельник перший "вільний" захист титулу хоче провести в рідному місті.

— Проведення захисту титулу у Львові впирається у фінанси, — каже Котельник "ГПУ". — Уже є певні домовленості з моїми партнерами у Львові. Керівництво "Юніверсуму" також дало добро на проведення цього бою у Львові.

Загальний бюджет титульного поєдинку, на думку Котельника, складатиме приблизно $350 тис. Ця сума піде на гонорари боксерам, прийом офіційних осіб WBA, суддів тощо.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник хоче захищати титул у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути