четвер, 12 вересня 2013 09:41

Збірні Ірландії та Чехії залишились без наставників

Футбольна асоціація Ірландії (FAI) оголосила про відставку головного тренера національної збірної Джованні Трапаттоні. Угода розірвана за обопільною згодою. Хто стане новим наставником команди, не повідомляється.

Приводом для відставки 74- річного тренера став невдалий виступ збірної у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2014 року. Набравши у восьми іграх 11 очок, ірландці займають четверте місце у групі С. За два тури до кінця відбору команда зберігає теоретичні шанси на другу позицію, яка дає право на участь у стикових матчах. Зараз друге місце займає Швеція (17 балів після восьми ігор).

Трапаттоні працював в Ірландії з 2008 року. Тренер зумів вивести команду в стикові матчі за право зіграти на ЧС-2010. Ірландці за сумою двох ігор поступилися Франції, але вирішальний м'яч французи забили з порушенням правил. Тьєррі Анрі, віддаючи гольовий пас на Вільяма Галласа, підіграв собі рукою.

У 2012 році Трапаттоні вивів Ірландію на чемпіонат Європи 2012 року. До цього востаннє ірландці грали на великому турнірі в 2002 році, коли дійшли до 1/8 фіналу чемпіонату світу.

Значну частину тренерської кар'єри Трапаттоні провів в Італії, тренуючи різні клуби та національну збірну. Також він працював у Німеччині ("Баварія" і "Штутгарт") , португальській "Бенфіці" і австрійському "Ред Буллі" .

В якості тренера Трапаттоні сім разів вигравав чемпіонат Італії, тричі вигравав Кубок УЄФА , а також Кубок володарів Кубків. У 1997 році італієць став першим іноземцем, якому вдалося перемогти в чемпіонаті Німеччини (з "Баварією") .

Головний тренер збірної Чехії Міхал Білек також залишив свою посаду . Як повідомляє офіційний сайт УЄФА , заяву про відставку 48-річний фахівець подав після поразки від Італії, яка позбавила Чехію шансів на участь у чемпіонаті світу 2014 року.

Білек заявив, що не виконав поставлене перед ним завдання, тому повинен піти. Керувати національною збірною у двох матчах, що залишилися у відбіркового турніру, буде один з помічників Білека.

Матч збірних Італії та Чехії пройшов увечері 10 вересня у Турині і завершився поразкою гостей з рахунком 1:2. Чехи з дев'ятьма очками після восьми ігор залишилися на четвертому місці в групі В. Італійці у восьми іграх набрали 20 очок, що дозволило їм достроково вийти на ЧС-2014.

Білек очолив чеську збірну восени 2009 року. Тренер зумів вивести команду на чемпіонат Європи 2012 року. Чехи, які виступали в одній групі зі збірною Росії, дійшли до 1/4 фіналу, де поступилися Португалії.

Зараз ви читаєте новину «Збірні Ірландії та Чехії залишились без наставників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути