Ексклюзиви
субота, 20 липня 2013 05:33

ФІФА оголосила ціни на квитки на матчі ЧС-2014 у Бразиліі

ФІФА оголосила ціни на квитки на матчі ЧС-2014 у Бразиліі
Фото: football24.ua

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оголосила ціни на квитки на матчі чемпіонату світу, який пройде в 2014 році в Бразилії, повідомляє Associated Press.

Найдешевший квиток для глядачів-іноземців коштуватиме 90 доларів. Він дозволить уболівальникам, які приїхали до Бразилії за кордону, відвідати один з матчів групового етапу змагання. За місце на трибуні під час фінального матчу іноземцям доведеться заплатити від 440 до 990 доларів.

Для мешканців Бразилії найдешевший квиток на домашній чемпіонат світу коштуватиме 15 доларів. У цю суму бразильським студентам, жителям країни старше 60 років і учасникам низки соціальних програм обійдеться відвідування матчу групового етапу. Мінімальна ціна квитків для інших жителів країни починається з 30 доларів.

На попередньому чемпіонаті світу, що пройшов у 2010 році в ПАР, мінімальна вартість квитка для місцевих жителів становила 20 доларів. Раніше влада Бразилії пообіцяли, що квитки на ЧС-2014 для жителів країни будуть найдешевшими за всю історію змагань. Однак, зазначає AP, більшість жителів Бразилії, де офіційна мінімальна зарплата становить близько 340 доларів, не зможуть собі дозволити навіть пільгові квитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські прикордонники затримали українця, який перевозив пістолети, автомати та гвинтівки

Перший етап продажу квитків на ЧС-2014 проходитиме на сайті ФІФА з 20 серпня по 10 жовтня. Володарів квитків на матчі, які будуть користуватися найбільшою популярністю, визначать шляхом випадкової вибірки залишених заявок. Другий етап продажу квитків стартує 8 грудня, після того, як стане відомий розклад матчів групового етапу.

Всього організатори турніру планують продати близько трьох мільйонів квитків. Як мінімум 400 тисяч з них зарезервовані для мешканців Бразилії, включаючи близько 50 тисяч квитків для працювали на зведенні стадіонів та іншої інфраструктури для проведення чемпіонату світу. Точне число квитків, що надійдуть у продаж, буде визначено після того, як завершиться підготовка всіх12 стадіонів, що прийматимуть матчі ЧС-2014, підкреслили у ФІФА.

Витрати бюджету Бразилії на підготовку і проведення ЧС-2014 складуть, за попередніми оцінками, близько 14 мільярдів євро. Витрати на чемпіонат світу стали однією з причин масових акцій протесту, що пройшли в Бразилії в кінці травня - початку червня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА оголосила ціни на квитки на матчі ЧС-2014 у Бразиліі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути