неділя, 18 листопада 2018 14:10

Віктор Грачов: "Наше місце в Європі – наприкінці другого десятку"

Віктор Грачов: "Наше місце в Європі – наприкінці другого десятку"
Грачов каже, що йому шкода Шевченка

Колишній нападник "Шахтаря" Віктор Грачов прокоментував поразку збірної України у грі зі Словаччиною в матчі Ліги Націй.

"Гра показала, що розмови про нібито воскреслу силу збірної України насправді – казки, – каже Віктор Олександрович. – Ми ніколи не входили до десятки кращих збірних у Європі. А зараз і мови не може бути. В кращому випадку – кінець другого десятку. Бо на континенті є збірні не з першої десятки, які цілком здатні нас обігрувати – Швеція, Данія. Розлючена невдачами Словаччина каменю на камені не лишила від нашої збірної. Словаки просто розірвали нас на шматки. Після гри на Андрія Шевченка шкода було дивитися".

Грачов стверджує, що деяких експертів неможливо слухати.

"Я навмисне переглянув матч у відеозапису наступного дня, коли всі емоції вляглися. І коли чую твердження, що нібито рахунок несправедливий, бо наша збірна насправді мала програвати – 2:4, а не 1:4, то хочу запитати таких фахівців: "Ви гру дивилися?" Якщо наші мали забивати два, то скільки мала забити Словаччина? Справедливий рахунок тоді мав би бути 2:6 чи навіть 2:7. Двічі нас урятували штанги, ще масу моментів суперники згаяли самі.

Кажуть, що у нас на полі не було Ярмоленка, Марлоса, Ракицького. Ну то кажіть далі, що справжня збірна – це П'ятов, Ракицький, Ярмоленко й Марлос. Але аж ніяк не розхвалений на всі заставки Матвієнко. Матвієнко як почав абияк грати в Манчестері ("Шахтар" недавно програв "Манчестер Сіті" – 0:6 – Gazeta.ua), так і продовжує Передивіться повтор третього голу від Словаччини. Матвієнко пласується перед нападником. Не відбирає, не заважає. Той спокійно прицілюється і б'є в дальній кут. Якби в мій час так зіграв захисник, його би побили в роздягальні. Це не гравець рівня збірної".

Словаки розірвали нас на шматки


Віктор Олександрович не побачив нової схеми у виконанні нашої збірної.

"Новою схемою називається гра, коли Степаненко при переході в атаку виконує обов'язки центрального захисника. Так він у "Шахтарі" вже кілька сезонів так грає. Наша оборона була решетом. Пластун, Бурда й Степаненко ніколи не грали разом. Ніхто з них не знав, куди бігти й кого зустрічати. Після гри у п'ятницю про хвалебні статті треба забути мінімум на півроку", – каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коноплянка побачив позитив у поразці від Словаччини

Наступний матч збірна України проведе у вівторок, 20 листопада на виїзді проти збірної Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Грачов: "Наше місце в Європі – наприкінці другого десятку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути