четвер, 08 травня 2008 12:00

Руїз і Валуєв можуть відібрати у Чагаєва його титул без бою

Екс-чемпіон WBA в суперважкій вазі Джон Руїз (#2 WBA) заявив, що він готовий замінити хворого володаря цього титулу Руслана Чагаєва, і зустрітися в поєдинку за вакантний титул з росіянином Миколою Валуєвим.

Нагадаємо, що позавчора Чагаєв відмовився від призначеного на 31 травня поєдинку проти обов"язкового претендента Миколи Валуєва, пізніше стало відомо, що це бій перенесений на 5 липня. Проте Руїз вважає, що Чагаєва слід позбавити титулу, оскільки він і так вже затягнув з проведенням обов"язкового захисту, який за правилами WBA повинен проходити раз на рік (Чагаєв завоював чемпіонський титул 14 квітня 2007 року), і зараз просить подальшої відстрочки.

"Ми повинні поважати вимоги з проведення обов"язкового захисту титулу, і якщо Чагаєв не хоче або не може виконати свої зобов"язання, які накладає на нього чемпіонське звання, він повинен поступитися дорогою іншим, і дозволити WBA призначити інший поєдинок, а не чекати його одужання, - заявив Руїз. - Навколо Чагаєва дуже багато чуток. Спочатку у нього був гепатит B, а зараз ще одна вірусна інфекція, і ніхто насправді не знає, коли він буде готовий вийти на ринг, та і чи буде готовий взагалі. Ми маємо намір просити у WBA про позбавлення Чагаєва чемпіонського поясу і призначення поєдинку за вакантний титул між мною і Миколою Валуєвим".

Менеджер Миколи Валуєва Борис Дімітров повідомив, що промоутери "Російського гіганта" Дон Кінг і Уілфрід Зауерланд також готують протест в WBA.

"Незалежно від того, страждає Руслан хворобою очей, дихальних шляхів чи золотухою, ми подаватимемо протест. Адже подібне у нього трапляється не вперше. І хто дасть гарантію, що востаннє? Ми співчуваємо боксерові, але ж і у нас все ламається. У Миколи вже у розпалі підготовка. Представник Дона Кінга мені вчора вже дзвонив. Зараз він і представники компанії Зауерландів вивчають правила WBA і складатимуть протест. Можливі два варіанти. Або ми наполягатимемо на жорсткому дотриманні призначених строків бою, або хай асоціація вольовим рішенням усуває Чагаєва від його чемпіонських повноважень і організовує поєдинок за звання тимчасового чемпіона між Валуєвим та іншим бійцем, якого визначать об"єктивним відбором", - заявив Дімітров.

Аllboxing.ru, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Руїз і Валуєв можуть відібрати у Чагаєва його титул без бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути