понеділок, 08 вересня 2008 14:49

"Карпати" прийматимуть суперників на "лімузині"

Керівник "МЕГАзону" Юрій Костюк повідомив, що його структура засіяла гектар поля спеціальним сортом трави, який називається "лімузин". Його специфіка в тому, що коренева система цієї травички сягає 30-ти сантиметрів у довжину, що робить її надзвичайно стійкою до футбольних бутсів.

"Це англійський сорт трави, але купували ми його в США. Один кілограм насіння коштує близько 90 гривень. На один гектар потрібно 300 кілограмів. Цей сорт дуже вибагливий, але у нас він прижився – і це просто чудово. Ми посилено працюємо над тим, щоб його зберегти і на наступний сезон постелити на "Україні" газон саме з цієї трави", - каже Юрій Костюк.

Як експеримент, цю траву засіяли у воротарських майданчиках на "Україні". Відразу помітно, що вона там почувається комфортно – штовханина та тупотіння голкіпера на місці їй не шкодять. "У травні ми плануємо змінити на стадіоні газон – робити це потрібно у будь-якому разі, адже у нас грає дві команди (Фк "Львів" і "Карпати").

Таким чином вдасться уникнути синдрому "осінь-весна", коли поля у надто поганому стані. Я думаю, це буде дуже вдалий крок, бо сорт "лімузин", можна сказати, безсмертний", - підсумував Юрій Костюк.

fckarpaty.lviv
Зараз ви читаєте новину «"Карпати" прийматимуть суперників на "лімузині"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути