субота, 20 вересня 2008 12:32

"Баскетбольні клуби дискваліфікували з подачі Волкова" - Бродський

Неприємна звістка прийшла до України з ФІБА-Європа. Відразу два наших баскетбольних клуби - "Черкаські Мавпи" і "Політехніка-Галичина" (Львів) - виключені з єврокубків.

Чутки про те, що європейська федерація може не допустити ці клуби до участі в єврокубках, з"явилися кілька днів тому, після того, як президент Федерації баскетболу України Олександр Волков побував з доповіддю у ФІБА-Європа.

Проте не хотілося вірити, що "головний баскетболіст" країни може вставити палиці в колеса своїм національним клубам. Але, на жаль, чутки стали реальністю. Обидва клуби вже отримали факсимільні повідомлення від ФІБА-Європа, в яких говориться, що "цей лист є офіційним повідомленням про те, що Ваш клуб вибуває з Європейських клубних змагань".

Що далі? Якою буде реакція наших УБЛ? Про це розповів sport.oboz Михайло Бродський - президент Української баскетбольної ліги, в яку входять обидва дискваліфіковані клуби. Тим паче, що він є власником "Черкаських Мавп".

- Те, що відбулося, інакше як беззаконням не назвеш, - сказав Бродський. - Хоча цілком очевидно, що ФІБА-Європа ухвалювала рішення не просто так, а з подачі Волкова, у якого серед тамтешніх функціонерів багато друзів.

Сам же Волков пішов на такий крок щоб помститися нашим клубам, які не захотіли грати в його кишеньковому чемпіонаті і стали членами недавно створеної Української баскетбольної ліги.

Але ми цю справу так не залишимо. Не може один чиновник диктувати волю всьому українському баскетболу. Наші клуби вже готують апеляції у ФІБА-Європа. А крім того ми подамо до суду на ФБУ. Адже ми отримали право грати в єврокубках за підсумками минулого сезону. Тоді ми виступали в чемпіонаті України і виконали всі вимоги - згідно регламенту.

Крім того, у вигляді різних внесків "Черкаські Мавпи" заплатили федерації 175 тисяч доларів, а "Політехніка-Галичина" - 160. Значить, гроші ФБУ у нас взяла, а свої зобов"язання не виконала. Тому ми через суд добиватимемося повернення своїх виплат.

І ще один момент. Скажіть, кому вигідно, що два наших клуби не виступатимуть в єврокубках? Українському баскетболу? Уболівальникам? Ні, тільки Волкову і його компанії! Тому я не здивуюся, якщо прихильники баскетболу виконають свою обіцянку і приїдуть до Волкова додому, щоб "подякувати" його за "особливу увагу" до наших клубів!

Зараз ви читаєте новину «"Баскетбольні клуби дискваліфікували з подачі Волкова" - Бродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути