Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 17:43

Олімпіада-2008. Повітря в Пекіні знову стає забрудненим

Обмеження, введені владою Китаю на рівень викидів забруднюючих речовин в атмосферу під час підготовки і проведення Олімпійських ігор 2008 року, перестали діяти, в понеділок в Пекіні знову в повітрі спостерігається сірий смог.

Введені два місяці тому обмеження на об"єм викидів перестали діяти без додаткового оголошення уряду Китаю всього три дні після закінчення Паралімпійських ігор, повідомляє РІА "Новини" в понеділок.

Газета відзначає, що багато водіїв вже заздалегідь перестали дотримуватися тимчасово введеного правила черговості появи їх автомобілів на дорогах - згідно введеним обмеженням, виїжджати на дороги Пекіна автомобілям можна було тільки в парні або непарні дні залежно від останньої цифри номера.

Сотні шкідливих речовин заводів, які забруднюють атмосферу, під час Олімпіади повинні були зовсім припинити роботу або значно скоротити рівень викидів, в неділю повернулися до нормального режиму роботи. Багато підприємств оголосили про можливість перевищення свого стандартного об"єму викиду, щоб скоротити збитки, понесені під час припинення роботи.

Згідно даним міністерства із захисту навколишнього середовища Китаю, рівень забруднення повітря в Пекіні досяг 88. Сприятливим вважається рівень 50, який відповідає стандартам Усесвітньої організації охорони здоров"я. Перевищення рівня 100 вважається украй несприятливим, згідно стандартам, встановленим в Китаї.

Введені під час проведення Олімпійських ігор обмеження жителі Пекіна зустріли з великим схваленням, оскільки їх результат був очевидний. Повітря в Пекіні в серпні було кращим за останні десять років, відзначає газета.

Згідно проведеному в Пекіні опитування міжнародної екологічної організації Грінпіс, близько 90% респондентів, третина з яких водії, бажали б продовження дії введених на час Олімпіади обмежень.

"Люди були здивовані, що стан навколишнього середовища став настільки краще через прийняті міри, і ніхто не хоче знову жити з брудним повітрям", - говориться в заяві Автомобільній асоціації Пекіна.

Уряд Китаю обіцяє, що рівень забрудненості Пекіна не повернеться до доолімпійському стану - найгіршому серед веиких міст світу, проте китайська влада не повідомляє, які заходи будуть для цього прийняті.

mail.ru
Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2008. Повітря в Пекіні знову стає забрудненим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути