четвер, 28 квітня 2011 13:11

"Краще більше зіграти з "Шахтарем", ніж виходити на нефутбольні поля" - Суркіс

"Краще більше зіграти з "Шахтарем", ніж виходити на нефутбольні поля" - Суркіс

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс виступає проти збільшення команд в українській Прем'єр-лізі, повідомляє ЛігаБізнесІнформ. Зараз в еліті українського футболу грають 16 клубів.

"Сьогоднішнє кількість команд в елітному дивізіоні оптимально. Особливо для команд, з року в рік грають у єврокубках і знають ціну щільному календарем. Це клубам, про це навіть не мріють, однаково - що 18 клубів у Прем'єр-лізі, що 20. Для нас же часом при підготовці до найважливіших матчів сезону не те що доба - години мають значення.

Скажімо, "Дніпро" не просто не погодився перенести матч із нами на добу - призначив гру на дві години пополудні, але ж нам потрібно було відновитися після непростого виїзного поєдинку з "Манчестер Сіті". Ліга не захотіла знайти резервний день для нашої зустрічі із запорізьким "Металургом" - нічого, зіграли в графіку, який не з чуток знайомий для багатьох європейських клубів", - сказав Ігор Суркіс, якого цитує "Спорт-Экспресс в Украине".

У той же час, президент "Динамо" вважає, що кількість команд можна скоротити, але при цьому чемпіонат слід проводити у три чи навіть у чотири кола.

"Це серйозний варіант, адже при ньому зросте кількість поєдинків між реальними претендентами на медалі. Розширення ж провідного дивізіону здатне створити, мені здається, зворотний ефект, адже в еліту доведеться запускати клуби, що не мають ні баз, ні стадіонів. Такі у нас і зараз у Прем'єр-лізі є.

Як на мене, краще зіграти більше матчів з "Шахтарем", "Металістом", "Дніпром" і "Карпатами", ніж з ризиком для ніг наших футболістів виходити на поля, які і з натяжкою не назвеш футбольними. Підвищиться і мотивація гравців, прохідних ігор стане менше", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Краще більше зіграти з "Шахтарем", ніж виходити на нефутбольні поля" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути