пʼятниця, 19 вересня 2014 14:03

Торгові мережі й інтернет-магазини перестають нехтувати україномовним інтерфейсом
6

 

В Україні відбувається хвиля українізації в торговельному секторі. В останні місяці простежується тенденція, що все частіше великі роздрібні компанії створюють україномовний інтерфейс своїх сайтів.

Про це повідомив засновник руху за дотримання прав україномовних споживачів "И так поймут", рекламіст Роман Матис.

"Поверхневі підсумки крокуючої українізації, за останні кілька тижнів. Отже, українізували сайти такі потужні мережі як Comfy (розкішна промокампанія української версії сайту, аплодую відділу маркетингу); Інтернет-магазин "Сокол" (ці молодці ще й українізували сторінку в Фейсбуку); є, звісно, старий добрий "Интернет-магазин цифровой техники deshevshe.net.ua" (мають давно українську версію сайту, правда контент місцями не перекладений, місцями неякісно, ну і сторінку в Фейсбук поки що відмовились вести українською);

Slando до якого неодноразово зверталися, і яке нещодавно змінило назву на OLX (з цього моменту з'явилася й українська версія сайту, але Фейсбук поки ще окупантською), а що Rozetka.ua спитаєте? Та нічо поки - сайт як був окупантською, так і є, а от сторінка в Фейсбук тепер транслюється українською. Так само тільки сторінку в Фейсбук українізувала компанія Фокстрот, але сайт ще ні. Справи потроху рухаються. Дякую всім хто, дослухався, а активістам "И так поймут!" - за звернення, участь і підтримку", - написав Матис у соцмережі.

  "Язык/Мова": так виглядає меню мов у "шапці" оновленого Slando
"Язык/Мова": так виглядає меню мов у "шапці" оновленого Slando

Як і мережа Comfy, яка, анонсуючи українську мову на своєму сайті, принагідно провела й акцію на грамотність, магазин Сокол також супроводжує відкриття української версії додатковими акціями.

Також на тижні з'явився довгожданий український інтерфейс офіційного сайту ФК "Ворскла", про що тамтешні фанати вимагали в адміністрації понад рік, а трохи раніше українську мову до сайту додала східноукраїнська мережа магазинів АТБ. Ще до того - найбільший український агрегатор цін Hotline.

Інший учасник спільноти "И так поймут" Святослав Літинський відомий тим, що домігся через суд, аби ПриватБанк надавав виписки українською мовою, а компанія Samsung після його наполегливих прохань пообіцяла ввозити пральні машини з панелями, промаркованими українською мовою.

Зараз викладач університету Літинський намагається отримати український паспорт без написів російською мовою:

 
 
 
 
"Шукаю людину у Львові, якій згідно закону треба отримати або обміняти паспорт (досягнення повноліття чи одруження).
__Можливо___ вона стане другою людиною (після мене :)) ) яка отримає паспорт українською", - написав нещодавно Літинський у спільноті.
Зараз ви читаєте новину «Торгові мережі й інтернет-магазини перестають нехтувати україномовним інтерфейсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути