пʼятниця, 25 липня 2014 20:46

Полтавці домоглися української мови сайту ФК "Ворскла"

 

До першої домашньої гри офіційний сайт полтавського футбольного клубу "Ворскла" матиме україномовну версію.

Про це повідомляють полтавські вболівальники з посиланням на речника клубу Артема Лобанова, - пише Gazeta.ua

"Ідея запровадити українську мову на сайт витала у фанатських колах давно. Сайт завжди був російськомовним. Крім того, багато хто вбачав якусь антиукраїнську позицію деяких керівників - у прес-службі та керівництві. Можливо, то була просто прохолодність цих діячів до згаданої теми", - говорить 24-річний уболівальник Олексій, який попросив не писати його прізвища.

Він один з тих, які на початку осені 2013 року взялися надати проблемі розголосу. Олексій розповів трохи передісторії:

"Полтава - місто українське. Полтавські газети видаються українською мовою. Завжди в інформаційному просторі українська складова була, але сайт головної футбольної команди в області виходив за межі цього тренду. Це впадало в очі і багатьом людям виглядало неправильним. Минулого року фанати подумали, чому б не написати звернення до керівництва. Розтиражували його на футбольних сайтах, у газетах. ЗМІ охоче брали інтерв'ю в нас.

Попри резонанс, відповіді від людей, до яких апелювали, не було:

Автор: Фото: shakhtar.com
  До гри другого туру з "Шахтарем" ФК "Ворскла" обіцяє оновити офіційний сайт і додати українську мову інтерфейсу.
До гри другого туру з "Шахтарем" ФК "Ворскла" обіцяє оновити офіційний сайт і додати українську мову інтерфейсу.

"Усім причетним і наближеним було відомо про вимогу вболівальників, але ніякого не було відгуку від офіційних осіб клубу. Ні відповіді, ні в інтерв'ю згадок, тільки в соціальних мережах голова прес-служби обіцяв ось-ось, через місяць, наступного року... І, як бачимо, більше року пройшло - українського сайту так і нема. Аж позавчора голова прес-служби Артем Лобанов мені повідомив, що до нового чемпіонату, точніше до домашнього матчу з "Шахтарем", а це буде через тиждень, планують запустити новий сайт, на якому буде українська версія", - поділився новиною вболівальник.

Олексій належить до гурту White-green Life. Сайт цієї спільноти, а також неофіційний ублівальницький сайт "Ворскли" виконані тільки українською мовою.

"Якщо це так, то це дуже втішна для нас новина. Вважаємо, що ми теж доклали до цього руку, бо багато через що заради цього пройшли - і листи, й інтерв'ю, і банери малювалися на стадіан, графіті в місті, навіть стікери-наліпки випускали. Ми довго достукувалися до людей, які за це відповідальні, які мають робити цю роботу. Який могли, такий вплив і пропаганду й використовували", - пригадує активіст.

Для порівняння, офіційні сайти українських ґрандів - "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра" та "Металіста" - мають версії українською мовою.

Перша домашня гра цього сезону в Полтаві відбудеться в п'ятницю 1 серпня о 19:00.

 
Зараз ви читаєте новину «Полтавці домоглися української мови сайту ФК "Ворскла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути