вівторок, 12 березня 2019 19:43

Рада Європи просить відкласти розгляд мовного закону

Рада Європи просить відкласти розгляд мовного закону
У Раді Європи вважають, що розгляд закону про мову слід відкласти на післявиборчий період Фото: censor.net.ua

У Раді Європи закликали українських депутатів не голосувати за мовний закон у передвиборчий період. Комісар з прав людини Дуня Міятович пропонує розглянути закон після виборів.

"Обговорюючи будь-який новий закон або реформування політики щодо використання мов, держави-члени Ради Європи повинні ретельно збалансувати легітимну мету підтримки державної мови та обов'язок захищати і підтримувати використання мов меншин", - повідомила Міятович пише "Європейська правда".

Вона вважає, що різні мовні групи повинні бути ефективно залучені в процес розробки таких законів. Їхні погляди повинні бути належним чином враховані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що передбачає новий мовний закон

"У контексті виборчої кампанії такі дискусії часто стають поляризованими і не сприяють прийманню збалансованих рішень. Я закликаю український парламент перенести голосування за цей важливий закон на поствиборчий період", - закликала Дуня Міятович.

Письменник Андрій Кокотюха припускає, що голосування за мовний закон провалять.

"Ніхто не пам'ятатиме, які були тарифи в Україні весною 2019 року. А законопроект про мову пам'ятатимуть. Цю красиву фразу сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувального комітету. Законопроект розглядається від 28 лютого й проходить друге читання. Але навіть за наявності в проекті понад двох тисяч правок ним уже незадоволені в повному обсязі, незалежно від тих чи інших правок", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Рада Європи просить відкласти розгляд мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути