Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2019 11:34

"Не можемо собі дозволити" - Смілянський відповів незадоволеному мовою обслуговування клієнту

"Не можемо собі дозволити" - Смілянський відповів незадоволеному мовою обслуговування клієнту
У Луцьку працівниця пошти відмовилась обслуговувати українською Фото: УНІАН

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський прокоментував відмову обслуговувати клієнта українською. Пообіцяв, що працівники відділень будуть освоювати мову.

"Мовне питання не повинне мати негативні кольори. Ми не маємо права заборонити працівникам користуватися їх національними мовами та звільняти їх за це. Укрпошта і я особисто роблю все щоб розвивати українську мову, але ж ми сервісна компанія. Якщо людина звертається до нас іншою мовою, то ми відповідаємо на мові яка більш зрозуміла для клієнта", - відповів він на критику клієнта з Луцька, пише "Вголос".

Чиновник пожалівся, що сьогодні не вистачає біля 600 операторів та 1 тис. листонош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брію Блессінг відмовились обслуговувати українською в готелі

"Всі розуміють стан з трудовими ресурсами в країні. То ж бути сильно жорсткими при заповнені вакансій і вимагати здати екзамен з володіння мовою ми, на жаль, не можемо собі дозволіти. Будемо й надалі робити все, щоб використання української мови поширювалось. Готові розглянути будь які пропозиції і долучатись до них", –пояснив ситуацію Смілянський.

Перед тим, директор Волинської філії Укрпошти Іван Шевчук пригрозив судом українцю, який насмілився вимагати, щоб на державному підприємстві йому надавали послуги українською мовою.

У Луцьку у відділенні Укрпошти на вулиці Кривий Вал, 19 розгорівся скандал. Оператор відмовив обслужити клієнта українською мовою.

Користувач Facebook Богдан Жишко розповів, що мав справу із російськомовною операторкою декілька разів, кожного разу вимагаючи обслуговування державною мовою. При цьому раніше вона переходила на українську та пояснила. Казала, що приїхала з іншої країни та їй важко дається українська.

Зараз ви читаєте новину «"Не можемо собі дозволити" - Смілянський відповів незадоволеному мовою обслуговування клієнту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути