середа, 06 лютого 2019 12:43

На пошті розгорівся мовний скандал

На пошті розгорівся мовний скандал
Операторка пошти відмовилась спілкуватись українською. Фото: "Народна правда"

У Луцьку у відділенні Укрпошти на вулиці Кривий Вал, 19 розгорівся скандал. Оператор відмовив обслужити клієнта українською мовою.

Користувач Facebook Богдан Жишко розповів, що мав справу із російськомовною операторкою декілька разів, кожного разу вимагаючи обслуговування державною мовою. При цьому раніше вона переходила на українську та пояснила. Казала, що приїхала з іншої країни та їй важко дається українська.

"Так як з цією операторкою вже було стосовно мови обслуговування, питаю: скажіть, будь ласка, чому Ви не обслуговуєте мене українською? Вона повторила своє попереднє запитання. Кажу: Я Вас не розумію. Цього разу операторка не захотіла перейти на українську мову. Принципово", – пише автор публікації.

За словами Жишка, він поскаржився на російськомовне обслуговування адміністратору. Жінка заявила, що не бачить порушень з боку операторки. Він викликав поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанка напала на солдата за українську мову

"Приїжджає поліція. Підходимо разом до третього віконечка. Камера увімкнута. Оператор, побачивши зйомку, перестає говорити російською й не починає українською. Чи знає вона ще якісь мови, також невідомо. Адміністраторка відрекомендувалася й запевнила поліцейського, що це я такий. Що не вперше чіпляюся стосовно мови. Визнала, що були звернення й не вжито заходів для усунення недоліку. Сказала, що директор проводила співбесіду при прийомі на роботу працівниці. Вона хотіла поспілкуватися зі мною, але не змогла, бо я приходжу занадто пізно. Вимагала припинити зйомку. Відмовила у видачі відправлення", – поскаржився чоловік.

Працівниця львівського відділення державної компанії Укрпошта №13 на вулиці Бандери відмовилася спілкуватися з клієнткою українською.

Зараз ви читаєте новину «На пошті розгорівся мовний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути