четвер, 28 березня 2019 12:54

Йди в суд - поліція відповіла на вимогу спілкуватися українською

Йди в суд - поліція відповіла на вимогу спілкуватися українською
Постраждалому від дискримінації запропонували звертатись до суду. Фото: Facebook

Поліція закликала доводити право на обслуговування українською мовою в суді.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на запит постраждалого від дискрімінації Валентина Шермірзаєва, повідомляє "Вголос".

"Нарешті Національна поліція дала відповідь як вирішити мовне питання в Україні. Що робити з дискримінацією за мовною та етнічною ознакою, приниженням української мови, применшенням її статусу та значення в Україні. Віднині щоб нас українців обслуговували виключно нашою українською мовою, яка є державною і знаходиться під захистом держави, нам потрібно звертатися до суду і там доводити своє право на свою мову, на своїй землі, у своїй державі", – повідомив постраждалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто слідкуватиме за виконанням закону про мову

"Натомість представникам інших національних меншин, держава суттєво спростила умови проживання в Україні. Як пояснив слідчий, мені треба подати позов до суду та зауважити на тому, що я не розумію жодної мови окрім української і просити суд надати мені право на обслуговування українською мовою. Це театр абсурду, який вже перевершив здоровий глузд. Вимагаю закон про українську, державну мову!", – наголосив він.

У селі Копитково Рівненської області священик заборонив людям молитися українською мовою. Парафіяни ще в січні відмовилися від Московського патріархату і перейшли до ПЦУ, але священик відмовлявся проводити службу українською.

Зараз ви читаєте новину «Йди в суд - поліція відповіла на вимогу спілкуватися українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути