субота, 13 жовтня 2018 00:15

Переселенець відсудив в держави 4,6 мільйонів гривень

Переселенець відсудив в держави 4,6 мільйонів гривень
Зруйновані будинки у Пісках Фото: Главком

Печерський районний суд Києва частково задовольнив позов мешканця селища Піски Донецької області Сергія Корсуна до Кабінету міністрів України і Державної казначейської служби і присудив стягнути 4,59 млн грн матеріальної шкоди.

Крім цього, суд зобов'язав стягнути солідарно з Кабінету міністрів України та Державної казначейської служби України 20 тис. грн моральної шкоди на користь позивача, повідомляє "Главком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей з проблемами слуху та зору створили онлайн-школу англійської мови

Позивач виставив фінансові претензії за зруйнований будинок, в який влетіло декілька артилерійських снарядів. Це сталося 18 липня 2014 року під час проведення антитерористичної операції зі звільнення окупованих територій російськими найманцями

У суді на користь Корсуна свідчили в.о. голови сільради села Піски та односельчанка. За словами посадовця, будинок позивача, в який попало декілька снарядів, було повністю зруйновано. Водопостачання відсутнє, світла немає.

Передмістя Донецька — селище Піски — одне з тих, що найбільше постраждало від бойових дій. 21 липня 2014 року сили антитерористичної операції взяли його під контроль. На кінець серпня 2015 року через війну з російсько-терористичними підрозділами з Пісків евакуювали 14 мешканців; в селищі залишилося шість осіб постійних мешканців при населенні понад 2 тис. осіб до воєнного періоду.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець відсудив в держави 4,6 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути