четвер, 07 жовтня 2010 09:53

Вчені знайшли близько 200 унікальних видів тварин і рослин (ФОТО / ВІДЕО)
7

Представник нового роду мурашок, виявленого на висоті 1 600 м
Своєрідного виду крилани, що відноситься до роду Nyctimene. Тварина вже траплялася вченим раніше, але до цих пір не отримала назви.
Новий вид жаб роду Platymantis
Новий вид роду Mossula з незвичайними смарагдово-зеленими тонами у забарвленні
Згадана вище миша, знайдена в квітні 2009 року в горах Наканаі

Учасники двох експедицій, організованих минулого року Інститутом біологічних досліджень Папуа - Нової Гвінеї та некомерційними організаціями Conservation International і A Rocha International, виявили близько 200 нових видів тварин і рослин.

Дослідники вирушили у важкодоступні гірські райони Папуа - Нової Гвінеї: метою квітневої експедиції став хребет Наканаі на острові Нова Британія, а вересневої - хребет Мюллера на Новій Гвінеї. Про цю дику, зарослу лісом територію біологи практично нічого не знали.

"Опинившись в Папуа, ви можете піти куди завгодно - і напевно знайдете який-небудь новий або погано вивчений вид", - зауважив керівник наукової групи Стівен Річардс (Stephen Richards).

Всього за два місяці роботи вчені зібрали дані про 24 нових видах жаб, двох невідомих ссавців, дев'яти рослин, трохи менше ніж про 100 комах (мурашок, метеликів, коників) і приблизно про сотню павуків. Кілька коників і як мінімум один вид мурашок сильно відрізняються від всіх відомих видів, і їх виділили в нові роди, пише Компьюлента.

Один з двох ссавців - миша з білим кінчиком хвоста, спіймана на висоті в 1 590 м над рівнем моря, - також стала першим представником нового роду.

Нагадаємо, зараз існує два погляди на регуляцію в природі кількості видів. Одна теорія припускає постійну появу нових видів за рахунок освоєння ними нових екологічних ніш. Результат такого безперервного процесу - збільшення біорізноманіття. Прихильники іншої теорії вважають, що число видів, які благополучно можуть співіснувати один з одним, обмежена.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли близько 200 унікальних видів тварин і рослин (ФОТО / ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути