Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 11:35

Жіночі сльози відбивають сексуальне бажання у чоловіків

Жіночі сльози відбивають сексуальне бажання у чоловіків

Ізраїльські вчені довели, що хімічні компоненти жіночих сліз, що проступають при прояві негативних емоцій, наприклад смутку, знижують статеве збудження чоловіків, роблячи жінок менш бажаними.

Автори публікації вважають, що вперше відкритий ними хімічний механізм спілкування протилежних статей дозволяє жінкам уникати небажаних зв'язків. З еволюційної точки зору це може бути виправдане в тих випадках, коли статеві контакти не можуть призвести до зачаття дитини. Це, зокрема, може пояснити статистичні дані, згідно з якими жінки набагато частіше виявляють негативні емоції зі сльозами на очах під час щомісячного менструального циклу, коли шанс запліднення мінімальний.

Хімічний механізм спілкування статі через компоненти сліз був відкритий групою Ноама Собеля з Вейзмановського наукового інституту в Реховоті (Ізраїль) аж ніяк не випадково.

Ученим вже відомий подібний механізм спілкування, що використовується тваринами, наприклад щурами, проте до останнього часу в науковому середовищі домінувала думка, що у людей сльози є лише візуальним механізмом посилення емоцій.

Тепер ученим належить з'ясувати, які саме хімічні компоненти жіночої сльози викликають зниження статевого потягу у чоловіків і який механізм їхньої дії. Це дозволить визначити важливість цього біохімічного механізму спілкування протилежних статей і навчитися його використовувати.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Жіночі сльози відбивають сексуальне бажання у чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути