середа, 30 вересня 2009 10:41

Гарна жінка робить чоловіка здоровішим

Гарна жінка робить чоловіка здоровішим

Щоб зберегти здоров"я, забудьте телефони приятелів і більше спілкуйтесь із жінками, радять фахівці. Вчені довели, що флірт із привабливою представницею прекрасної статі  робить чоловіків здоровішими - оскільки при цьому виділяються тестостерон і кортизол. Перебування у компанії привабливої жінки спричиняє стрибок рівня тестостерону і кортизолу. Обидва гормони асоціюються із бадьорістю і добрим самопочуттям.

Навпаки, компанія приятелів однієї статі знижує рівень обох речовин у тілі чоловіка, -  ось чому чоловікам більше на користь піде спілкування із подругами, ніж похід до бару із приятелями.

Дослідники Каліфорнійського університету спробували встановити, чи спостерігається у людей у відповідних умовах та сама картина гормонального стрибка, яка буває у тварин під час зустрічі з протилежною статтю  - "реакція на партнера".

Дані дослідження опубліковано у журналі "Поведінка суспільства" ( Proceedings of the Royal Society B).

Дослідження пройшло у групі 149 студентів чоловічої статі від 18 до 24 роківю Третина з них спілкувалася  з молодим  чоловіком 25 років, а з іншими працювала одна із семи студенток від 18 до22.

Після п"яти хвилинних "сеансів" чоловіків попросили оцінити фізичну привабливість жінок за шкалою від одного до семи балів. Середня оцінка була 5,83 бали, - тобто чоловікам жінки здавалися цілком привабливими .

Потім у учасників взяли зразок слини, який перевірили протягом 20-40 хвилин після спілкування з жінками.

Психологи встановили, що навіть п"ятихвилинна розмова із привабливою жінкою підвищує рівень тестостерону на 14 відсотків. Також виробляється гормон-антистрес - кортизол, - його рівень стає на 48% вищим.

Такий же період часу у чоловічій компанії  знижує рівень цих гормонів на 2% та 7% відповідно.

Дослідники поведінки тварин давно помітили ефект "реакції на партнера" у тварин, зазначається далі. Тестостерон асоціюється із чоловічим лібідо, так само як зі здоров"ям і добробутом, він може спричинити підвищення енергійності, водночас кортизол підвищує бадьорість і заспокоює нерви. Разом вони дають відчуття повноти життя.

Доктор Джеймс Роні, керівник дослідження, і його колеги переконують, що зростання рівня гормонів у людини має таку саму картину, як у тварин.

"Все зводиться до сексу", - кажуть вчені. -"Високий рівень тестостерону відповідає за зростання сексуального потягу, а кортизол допомагає зосередити енергію і впоратися із тривогою".

Найвищий рівень тестостерону спостерігали 20-річних  чоловіків, потім він поступово зменшується. Одружені чоловіки мають нижчий рівень тестостерону, ніж самотні.

За матеріалом: Тelegraph

Зараз ви читаєте новину «Гарна жінка робить чоловіка здоровішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути