пʼятниця, 18 червня 2010 19:31

У чоловіків також настає менопауза - вчені

У чоловіків також настає менопауза - вчені

Як стверджують дослідники з Імперського коледжу в Лондоні, в певному віці у чоловіків з'являється схильність проводити більшу частину часу в домашніх тапочках наодинці з газетою, ця схильність пояснюється не просто вселенською втомою і апатією, а чоловічою менопаузою.

У дослідженні взяли участь 3369 чоловіків у віці від 40 до 79 років. Приблизно у 5% піддослідних було зафіксовано падіння рівня тестостерону з досягненням певного віку. У чоловіків пропадав сексуальний потяг, їм не вистачало енергії на повсякденні справи, вони відчували тугу і втому.

"Лікувати таких пацієнтів пропонується замісною тестостеронною терапією. Чоловіча менопауза триває довше, ніж у жінок, які, як правило, переживають цей етап між 45 і 55 роками", - стверджують учені.

Автори дослідження виділили 9 основних симптомів чоловічої менопаузи, серед яких: відсутність лібідо, порушення ерекції, нездатність здійснювати енергійні дії, погана концентрація уваги, почуття нікчемності і занепокоєння.

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «У чоловіків також настає менопауза - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути