пʼятниця, 28 січня 2011 16:07

За допомогою нового апарату їжу можна буде вдихати (ФОТО)

Журналістка газети Daily Mail Лаура Пауелл розповідає про те, як ми будемо харчуватися вже в найближчому майбутньому. Їжу більше не доведеться жувати або пити, її треба буде вдихати. Апарат під назвою Le Whaf представляє собою чашу, що нагадує акваріум, всередині якої збирається їстівний пар. Поглинати його потрібно через спеціальну трубочку.

Британська журналістка, яка випробувала апарат, спробувала лимонний пиріг і, за її словами, він мав приголомшливий смак. За десятихвилинну трапезу вона поглинула не більше 200 калорій.

Поки в світі існує всього лише два апарати Le Whaf, і обидва - знаходяться в Парижі. Творці футуристичної машини впевнені, що вона буде користуватися попитом у людей, які стежать за своєю вагою. У продаж апарат надійде восени і буде коштувати близько 135 доларів.

Пристрій створений професором Гарвардського університету Девідом Едвардсом, який раніше представив "шоколадний інгалятор" з чотирма смаками: класичний шоколад, шоколад з ароматом малини, манго і м'яти.

Розповідаючи про свою розробку, професор зазначає, що в останньому столітті змінилися звички людей: вони стали їсти менше, але набагато частіше. І, вочевидь, незабаром людина харчуватиметься так часто, як вона дихає.

Усередині Le Whaf тисячі п'єзоелектричних кристалів. При включенні вони вібрують і створюють ультразвукові хвилі, які, у свою чергу, впливають на рідину під різним тиском, перетворюючи її на пару. Але звичайному користувачеві, котрий вирішив поставити такий апарат на кухні, не доведеться вникати в тонкощі його роботи. Для того, аби смачно пообідати чи повечеряти, буде достатньо "заправити" апарат спеціальним пакетиком, в якому знаходиться "душа" страви. Напівфабрикати для Le Whaf будуть продаватися у звичайних супермаркетах.

Le Whaf може виявитися корисним і для того, аби пропустити з друзями по чарці. Для того досить залити в апарат 50 мл напою, що має сильний аромат. Краще, якщо це буде віскі. А ефект сп'яніння наступає навіть швидше, ніж при вживанні напою в рідкому вигляді.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «За допомогою нового апарату їжу можна буде вдихати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути