середа, 01 грудня 2010 14:32

Винайдено шини, які ніколи не здуваються (ФОТО)

Покришки, що складаються з 800 переплетених пружин, отримали нагороду в галузі досліджень. Отримати перемогу їх домпомогла  складна конструкцію, яка потребує повітря.

Шини були розроблені НАСА та компанією з виробництва автомобільних покришок Goodyear. Замислювалися для застосування у складних дорожніх умовах і навіть на Місяці. Нагадаємо, старі "місячні покришки" були всього лише гумою. Вона погано справлялася з холодом, спекою і сонячною радіацією. Нова розробка дозволяє забути про ці проблеми.

Пружинні покришки контурно огинають поверхню, якою вони котяться. Енергія, яка деформувала покришку, теж повертається, коли пружини відскакують. Дослідник НАСА Вівак Асані, заявив, що у цих покришок немає єдиної точки нанесення фатальних ушкоджень.

"Я маю на увазі, що сильний удар, який викликав би прокол пневматичної шини, ушкодить лише одну пружину з 800. Поряд з такою надмірністю, покришка поєднує в собі загальну жорсткість з пружністю. Це дозволяє позашляховикам їхати швидше пересіченою місцевістю з відносно малою кількістю руху, що передається на транспортний засіб", - сказав він.

Goodyear є однією з найбільших у світі компаній з виробництва шин. У ній налічується 70 00 працівників в 56 заводів і офісів, що працюють у 21 країні світу.

Globalscience

Зараз ви читаєте новину «Винайдено шини, які ніколи не здуваються (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути