Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 10:31

Українці нещасливі на роботі - опитування

Українці нещасливі на роботі - опитування

Лише кожен шостий українець вважає себе щасливим на роботі. При цьому більшість переконана, що щастя в житті не можливе без успіхів у кар'єрі. Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua. У ньому взяло участь 2 623 респонденти з усіх областей України.

Лише 14,72% опитаних завжди почуваються щасливими на роботі,  37,48% - інколи. 17,16% респондентів відповіли, що робота їх пригнічує і не приносить радості. 8,12% не шукають щастя в роботі і зізнаються, що працюють лише заради грошей. Кожен п'ятий не зміг відповісти на запитання, чи вважає себе щасливим на роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спільна робота руйнує шлюби

Кожен четвертий з опитаних переконаний – щастя в роботі можливе, коли займаєшся тим, що тобі подобається. 25,51% вбачають щастя в стабільних доходах і впевненості в завтрашньому дні, 10,06% - в хорошому колективі. 9,76% вважають успіхи в роботі неможливими без визнання їхніх заслуг роботодавцем. 3,66% будуть щасливими, якщо отримуватимуть важкі завдання. 24,5% респондентів не змогли відповісти на запитання, без чого неможливе щастя в роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із нового року легше знайти постійну роботу

Столичний психолог Руслана Безпальча радить покидати роботу, яка не подобається: "Багато людей нарікають, що робота їх не влаштовує. Типу "за такі гроші - така й якість". То йдіть і шукайте іншу роботу і не псуйте ні собі, ні колегам життя. Робота займає велику частину нашого життя, тому не можна багато часу віддавати на поталу незадоволенню, депресії, агресії, душевному сум'яттю. Якщо людина працює без задоволення, то це одразу ж позначається на її здоров'ї, тому варто до цього ставитись особливо серйозно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Янукович минулого року втратив три роботи

Проте, якщо потрібно налаштуватись на роботу, то варто написати для себе плюси цього заняття. Наприклад, "я отримую мало, але робота близько біля мого дому, тому я можу економити на проїзді", "я отримую мало, але я тут здобуваю професійний досвід", "я працюю дуже багато, але отримую належну заробітну плату" і т. д. Тоді, за словами психолога, працюватиметься легше, а кожне заняття приноситиме задоволення.

Також психолог радить керівникам звертати увагу на підлеглих. "Не все вимірюється грошима й гонорарами. Інколи гарне ставлення та порозуміння в колективі може значно підвищити якість і ефективність роботи. Увага - це буде більший стимул, ніж гроші, адже кожна людина хоче відчувати повагу й увагу до себе", - наголошує Руслана Федорівна.

Зараз ви читаєте новину «Українці нещасливі на роботі - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути