Вчені з Університету Манчестера серйозно зацікавилися "фіолетовою" дієтою, суть якої полягає у виборі продуктів за колірною ознакою. І висновки їхні виявилися досить цікавими.
Нагадаємо, свого часу таблоїди з'ясували, що "фіолетовою" дієтою захопилася Мерайя Кері. За словами дієтолога співачки, саме продукти даного відтінку уповільнюють старіння і появу зморшок. Зірка намагалась з'їдати не менше трьох продуктів фіолетового кольору на день (наприклад, виноград, буряк тощо). "Вони уповільнюють розпад колагену", - пояснив фахівець, якому довірилася Мерайя. Він навіть склав щось схоже на приказку: "A plum а day keeps а facelift away" ("З'їдай щодня по сливі, і тобі не доведеться робити підтяжку обличчя").
Вживання фруктів і ягід фіолетового кольору, таких як чорниця, може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера, розсіяному склерозу і хворобі Паркінсона, тому що ці продукти вбирають шкідливі сполуки заліза, вважають автори нового дослідження.
Група учених під керівництвом професора Дугласа Келла виявила: більшість важких хвороб частково викликана шкідливими сполуками заліза, які провокують вироблення небезпечних токсинів, що пошкоджують тіло. Ці токсини, що називаються гідроксильними радикалами, викликають різні дегенеративні захворювання в різних частинах тіла.
Для того, аби захистити організм, необхідно вживати поживні речовини, відомі як ентеросорбенти, які щільно зв'язуються із залізом і знешкоджують його. А яскраво забарвлені фрукти і овочі є чудовим джерелами ентеросорбентів.
Коментарі