пʼятниця, 10 грудня 2010 11:49

Учені довели користь "фіолетової" дієти

Учені довели користь "фіолетової" дієти

Вчені з Університету Манчестера серйозно зацікавилися "фіолетовою" дієтою, суть якої полягає у виборі продуктів за колірною ознакою. І висновки їхні виявилися досить цікавими.

Нагадаємо, свого часу таблоїди з'ясували, що "фіолетовою" дієтою захопилася Мерайя Кері. За словами дієтолога співачки, саме продукти даного відтінку уповільнюють старіння і появу зморшок. Зірка намагалась з'їдати не менше трьох продуктів фіолетового кольору на день (наприклад, виноград, буряк тощо). "Вони уповільнюють розпад колагену", - пояснив фахівець, якому довірилася Мерайя. Він навіть склав щось схоже на приказку: "A plum а day keeps а facelift away" ("З'їдай щодня по сливі, і тобі не доведеться робити підтяжку обличчя").

Вживання фруктів і ягід фіолетового кольору, таких як чорниця, може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера, розсіяному склерозу і хворобі Паркінсона, тому що ці продукти вбирають шкідливі сполуки заліза, вважають автори нового дослідження.

Група учених під керівництвом професора Дугласа Келла виявила: більшість важких хвороб частково викликана шкідливими сполуками заліза, які провокують вироблення небезпечних токсинів, що пошкоджують тіло. Ці токсини, що називаються гідроксильними радикалами, викликають різні дегенеративні захворювання в різних частинах тіла.

Для того, аби захистити організм, необхідно вживати поживні речовини, відомі як ентеросорбенти, які щільно зв'язуються із залізом і знешкоджують його. А яскраво забарвлені фрукти і овочі є чудовим джерелами ентеросорбентів.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Учені довели користь "фіолетової" дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути