середа, 30 листопада 2011 12:06

У Ростові дворічному хлопчикові змінили стать

У Ростові дворічному хлопчикові змінили стать

У Ростові проведена хірургічна операція зі зміни статі дворічній дитині. Причиною стали генетичні відхилення від норми.

Ростовчанка народила хлопчика нормальної ваги і зросту без ускладнень. Однак, як пише LifeNews, лікарі висловили сумніви щодо статі дитини. У результаті новонародженому був поставлений діагноз - жіночий псевдогермафродитизм. Зовні схожа на хлопчика дитина мала набір жіночих хромосом і жіночі внутрішні органи.

Коли стало відомо, що дитині необхідна складна операція зі зміни статі, матері запропонували відмовитись від новонародженого, але жінка вирішила боротись до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пакистанка змінила стать і одружилася з кузиною

Додаткові обстеження та підготовка дитини до операції зайняли майже два роки. Батьки не оформлювали свідоцтва про народження, а за всіма документами в немовля було тільки прізвище.

Операція зі зміни статі тривала майже 7 годин. Лікарі зробили дитині пластику чоловічих статевих органів, перетворивши їх у жіночі. Внутрішні дітородні органи, деформовані з народження, фахівці відкоригували шляхом хірургічного втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара лесбіянок хочуть зробити своїй дитині операцію зі зміни статі

"Такий випадок - це поломка на генетичному рівні. Існує величезна кількість причин, які до цього призводять. Для дитини це досить травматична операція. Тепер дитина буде розвиватися як дівчинка, але необхідний постійний контроль ендокринолога. У такої дитини навіть є можливість завагітніти в майбутньому. Вона малоймовірна, але її не можна виключати", - розповів порталу завідувач відділенням урології дитячої обласної лікарні Ростова Володимир Сизон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка живе в тілі 8-річного хлопчика

Після операції маля офіційно отримало нове ім'я - Ксенія. Тепер дитина до кінця життя буде приймати гормональні препарати.

Батьки вирішили, що перші роки життя дівчинки назавжди залишаться для неї таємницею.

"Я боюся, що вона підросте і, якщо дізнається про операцію, задумається, а чи правильну ми вибрали для неї стать", - пояснила мати дитини.

Зараз ви читаєте новину «У Ростові дворічному хлопчикові змінили стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути