понеділок, 13 квітня 2009 21:10

Гормони підвищують сексуальну привабливість незнайомців

Гормони підвищують сексуальну привабливість незнайомців

Британські вчені встановили, що гормон окситоцин впливає на те, наскільки привабливими і надійними здаються нам нові знайомі

При викиді окситоцину, більш відомого своєю здатністю налагоджувати контакт між матір"ю та новонародженим, "ми з більшою ймовірністю бачимо незнайомих нам людей в більш вигідному світлі", стверджує Ангелікі Теодоріду, психолог британського університету Брістолі і керівник даного дослідження, результати якого опубліковані в журналі Hormones and Behavior.

Дані більш ранніх досліджень говорили про те, що рівень окситоцину підвищується, коли матері бачать своїх новонароджених дітей, або торкаються до них, пише автор статті Юен Келлоуей.

Вчені під керівництвом Теодоріду піддали 96 учасників експерименту впливу окситоцину або плацебо і попросили їх оцінити чоловіків і жінок, знятих на фотографіях, з точки зору привабливості й довіри.

Незважаючи на стать і настрій добровольці, які отримали окситоцин, визнали незнайомців більш привабливими і надійними, встановили психологи.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Гормони підвищують сексуальну привабливість незнайомців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути