четвер, 02 лютого 2012 16:41

Шукач скарбів знайшов потоплений корабель з вантажем вартістю понад $ 3 млрд
5

Фото: Фото: utro.ru

Американець Грег Брукс виявив потоплений в 1942 році британський корабель "Порт Ніколсон", на борту якого знаходиться вантаж платини з СРСР загальною вартістю понад 3 млрд доларів, повідомляє в четвер британська газета "Дейлі телеграф".

Грег Брукс з організації Sub Sea Research, що займається пошуком затонулих кораблів, заявив, що знайшов судно приблизно за 50 км від узбережжя американського штату Массачусетс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 70-річний німець знайшов піратське судно зі скарбами династії Мін (ФОТО)

"Я збираюся будь-яким способом дістати цей вантаж, навіть якщо доведеться підняти корабель на поверхню. Є ймовірність, що крім платини там може бути близько десяти тонн золота і технічні алмази", - заявив американець.

Він також заявив, що, згідно з реєстром міністерства фінансів США, затоплений корабель прямував до Нью-Йорка і його вантаж був частиною розрахунків Радянського Союзу зі Сполученими Штатами за поставки зброї за програмою ленд-лізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії знайшли скарб на $20 мільярдів

Грег Брукс сказав також, що в нього є відеозапис, на якому відображено не менше 30 ящиків зі злитками платини, розкиданих по уламках корабля.

"Порт Ніколсон" був торпедований німецьким підводним човном. У результаті атаки четверо людей загинули і 87 були врятовані.

Зараз ви читаєте новину «Шукач скарбів знайшов потоплений корабель з вантажем вартістю понад $ 3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути