неділя, 21 червня 2009 17:09

Біля Аргентини знайшли зникле судно з золотом

Біля Аргентини знайшли зникле судно з золотом

Біля Аргентини знайшли корабель, котрий йшов з вантажем золота і срібла на суму близько $18 млн., та потім зник при загадкових обставинах на початку 2009 року. Судно, що належить двом золотодобувним компаніям, прямувало з Аргентини до Європи і затонуло в Магеллановій протоці під час шторму.

Як повідомляє Бі-бі-сі, хоч корабель і знайшли, проте не ясно, чи залишився на його борту дорогоцінний вантаж вагою 9,5 тонн. Для транспортування золота було використано рибальське судно, яке по дорозі з Аргентини до Швейцарії повинно було зайти в один з чилійських портів.

Команда кинула корабель наступного дня після відправки, коли почалася буря. Судно намагався врятувати чилійський буксир, але марно. В результаті, воно затонуло в 40 км. від берега.

Зараз в районі загибелі корабля працює пошукова команда, найнята золотошукачами і страховиками, завданням якої є виявлення злитків.

Зараз ви читаєте новину «Біля Аргентини знайшли зникле судно з золотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути