середа, 29 липня 2009 16:46

70-річний німець знайшов піратське судно зі скарбами династії Мін (ФОТО)

70-річний німець знайшов піратське судно зі скарбами династії Мін (ФОТО)

Клаус Кепплер (Klaus Keppler), 70-річний німецький мисливець за скарбами, знайшов біля берегів Індонезії затонуле піратське судно з вантажем золота, срібла, коштовних каменів, кришталю і китайського фарфору династії Мін, повідомляє Bayerischen Rundfunk.

Загальна вага скарбів складає близько півтора тонн, а їх вартість, за різними даними, коливається від 7 до 10 мільйонів євро. Половину цієї суми Кеплер повинен віддати індонезійському уряду.

При цьому на пошуки затонулого корабля Клаус Кеплер і його компаньйон з Дрездена Мартін Венцель (MartinWenzel) витратили близько 3 мільйонів євро. Один тільки підйом судна обійшовся в 600 тисяч.

Британське каперське судно Forbes, затонуло в 1806 році, налетівши на риф Мампанго між Борнео і Суматрою. Капітанові Фрезеру Сінклеру (Frazer Sinclair) і команді вдалося врятуватися, проте скарби потонули. Окрім коштовностей на кораблі було виявлено 400 пляшок вина.

Клаус Кепплер є найуспішнішим шукачем скарбів Німеччини. Він народився в 1938 році і виріс на Боденському озері. Свій перший корабель - римську галеру 34 року до нашої ери з 1500 амфорами на борту - він знайшов в 20 років.

Після цього Кепплер почав професійно займатися пошуками скарбів. Разом зі своєю командою йому, зокрема, вдалося виявити голландське судно Waterdrinker, на борту якого знаходилося 30 тонн срібла в злитках, 200 тисяч золотих і срібних монет, а також мармурового коня під золотим сідлом. Вартість знахідки склала 25 мільйонів євро.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «70-річний німець знайшов піратське судно зі скарбами династії Мін (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути