Як виявилося, жінки, які з'їдають в тиждень в середньому по одній-дві порції високоякісного шоколаду з 75% вмістом какао, на 32% рідше інших стають жертвами серцевої недостатності.
За одну порцію дослідники взяли шматок темного шоколаду вагою 19-30 грамів.
У тих, хто вживає по одній-три порції ласощі на місяць, ризик розвитку недуги знижено на 26%.
А ось ті, хто з'їдають одну і більше порцію шоколаду щодня благотворного ефекту не відчувають.
Вчені пояснили, що при щоденному вживанні захисна дію нівелюється кількістю зайвих калорій, які надходять в організм з цукром і жиром, а їх в шоколаді предостатньо.
Як наслідок, людина набирає надмірну вагу, що підвищує ризик появи проблем з серцем.
Якщо ж знати міру, шоколад буде оздоровлювати за рахунок наявних у ньому флавоноїдів, відомих антиоксидантними властивостями.
Крім шоколаду, гарними джерелами флавоноїдів є цедра цитрусових, фрукти та ягоди, цибуля, зелений чай, червоні вина, темні сорти пива, обліпиха.
Також доведено, що, щоденно ласуючи шоколадом, людина може значно знизити кров'яний тиск.
Причому ефект від споживання солодощів такий же, як від півгодини фізичних вправ. Але до цих пір багато пацієнтів, які страждають на хвороби серця, не сприймають шоколад як засіб для пониження кров'яного тиску, а віддають перевагу таблеткам.
Крім того, шоколад продовжує життя хворим, які перенесли інфаркт.
Коментарі
2