вівторок, 25 травня 2010 16:22

Швейцарці винайшли шоколад з ефектом омолодження

Швейцарці винайшли шоколад з ефектом омолодження

Найбільший в світі швейцарський кондитерський концерн Barry Callebaut представив новий вид шоколаду, який зменшує кількість зморшок і має антивіковий ефектом.

Новий винахід швейцарських кондитерів під назвою Acticoa містить натуральні антиоксиданти, які захищають клітини шкіри від ушкодження вільними радикалами.

Виробники стверджують, що вживання усього 20 грамів таких ласощі в день допоможе запобігти появі зморшок і поліпшить еластичність шкіри.

Секрет омолоджувального ефекту Acticoa полягає в наявності флавоноїдів. Справа в тому, що ці сполуки містяться у вихідній сировині - какао-бобах, щоправда, при класичному рецепті приготування шоколаду велика частина цих біологічно активних речовин руйнується. Однак Barry Callebaut вдалося розробити нову методику, яка дозволяє зберегти флавоноїди.

Флавоноїди здатні поглинати вільні радикали, тим самим запобігаючи передчасному старінню, до якого приводять також такі фактори, як куріння, забруднення навколишнього середовища і безсоння.

Про користь темного шоколаду для здоров'я говорять уже давно. Так, наприклад, існує думка, що шоколад, завдяки високому вмісту антиокислювачів, сприяє зниженню кров'яного тиску і скорочує ризик серцевих ударів.

"Шоколад рятує від інфаркту та інсульту" - до такого висновку дійшов американський професор Карл Кін. Регулярне споживання цих ласощів нормалізує функції кров'яних пластинок - тромбоцитів: біологічно активні речовини з групи флавоноїдів, що містяться в шоколаді, не дають їм злипатися і перешкоджають утворенню тромбів у судинах серця і мозку. Вплив шоколаду на судини схожий на дію аспірину, але без побічних ефектів. Професор стверджує, що шоколад обов'язково має входити в раціон кожної людини, навіть гіпертоніка, як засіб профілактики серцево-судинних захворювань.

Шоколад також багатий на кальцій, магній і фосфор, завдяки яким ми стаємо красивими і розумними. Фосфор живить мозок, магній регулює клітинний обмін, кальцій забезпечує фортеця кісткової тканини. Тіаніни, що містяться в шоколаді мають антибактеріальні властивості і перешкоджають утворенню зубного нальоту. Таким чином, шоколад ніяк не може стати причиною карієсу, в чому його незаслужено звинувачують.

Мабуть, одна з найбільш цінних властивостей шоколаду - його здатність піднімати настрій.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Швейцарці винайшли шоколад з ефектом омолодження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути