середа, 10 лютого 2010 15:18

Швейцарський шоколад здав позиції китайському

Швейцарський шоколад здав позиції китайському

Споживання швейцарського шоколаду зменшилось завдяки світовій економічній кризі 2009 року. Проте нові ринки продажу цього товару - Китай і держави Перської затоки - різко зросли. Такі результати показало нещодавнє дослідження швейцарської Асоціації шоколаду, до якої входять 18 компаній-виробників шоколаду.

Представники асоціації заявили, що минулорічні результати продаж шоколаду в Швейцарії і закордоном залишили після себе ""гіркий присмак"

Загальний обсяг продажів солодощів вперше за шість років знизився на 6% і становив 174 млн тонн. Експорт, на частку якого припадає близько 60% продаж, скоротився на 10%.

Проте у конкурента Швейцарії Бельгії виробництво шоколаду зросло на 34%. А в Китаї, Автралії і низці країн Перської затоки попит на шоколад значно підвищився.

Хоча в результаті кризи швейцарці стали споживати шоколаду на 700 грам менше, кожен мешканець країни в середньому з"їдає 11,7 кг за рік.

Gazeta.ua за матеріалами AFP

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський шоколад здав позиції китайському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути