пʼятниця, 16 квітня 2010 13:44

Печінку лікуватимуть шоколадом

Печінку лікуватимуть шоколадом

Незабаром лікарі почнуть лікувати пацієнтів з ушкодженнями печінки, прописуючи їм замість медикаментів темний шоколад.

Про відкриття лікувальних властивостей шоколаду вчені з Імперського коледжу Лондона (Велика Британія) повідомили на Міжнародному конгресі із захворюваннь печінки, який проходить зараз у Відні (Австрія).

Виявляється, темний шоколад здатний зменшувати пошкодження кровоносних судин у пацієнтів, що страждають на рубцювання печінки, яке викликане хворобами або зловживанням спиртним. Також ласощі знижують кров"яний тиск в печінці, оскільки містять велику кількість антиоксидантів.

Ці висновки були зроблені вченими за результатами дослідження. Під час експерименту учасникам з хворобами печінки видавалася рідка їжа, що містить або білий, або темний шоколад. До прийому "лікувальної їжі" і через півгодини після цього фахівці проводили різні обстеження випробовуваних.

У результаті з"ясувалося, що після вживання темного шоколаду кров"яний тиск хоч і збільшувався, але не так сильно, як у випадку з білим шоколадом. Дослідники пояснюють це так: у білому шоколаді немає флавоноїдів какао, які мають антиокислювальні властивості.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Печінку лікуватимуть шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути