Незабаром лікарі почнуть лікувати пацієнтів з ушкодженнями печінки, прописуючи їм замість медикаментів темний шоколад.
Про відкриття лікувальних властивостей шоколаду вчені з Імперського коледжу Лондона (Велика Британія) повідомили на Міжнародному конгресі із захворюваннь печінки, який проходить зараз у Відні (Австрія).
Виявляється, темний шоколад здатний зменшувати пошкодження кровоносних судин у пацієнтів, що страждають на рубцювання печінки, яке викликане хворобами або зловживанням спиртним. Також ласощі знижують кров"яний тиск в печінці, оскільки містять велику кількість антиоксидантів.
Ці висновки були зроблені вченими за результатами дослідження. Під час експерименту учасникам з хворобами печінки видавалася рідка їжа, що містить або білий, або темний шоколад. До прийому "лікувальної їжі" і через півгодини після цього фахівці проводили різні обстеження випробовуваних.
У результаті з"ясувалося, що після вживання темного шоколаду кров"яний тиск хоч і збільшувався, але не так сильно, як у випадку з білим шоколадом. Дослідники пояснюють це так: у білому шоколаді немає флавоноїдів какао, які мають антиокислювальні властивості.
Коментарі