Ексклюзиви
понеділок, 20 грудня 2010 09:42

Людина перед комп'ютером з'їдає вдвічі більше

Людина перед комп'ютером з'їдає вдвічі більше

Дослідники довели, що відволікання на сторонню діяльність під час прийому їжі - наприклад, на комп'ютерну гру або перегляд телевізора - примушує організм "забувати" про те, що він наситився.

Учасників експерименту, проведеного британськими психологами, розділили на дві групи. Одна здійснювала звичайний прийом їжі, а інша одночасно з цим розкладала комп'ютерний пасьянс.

У результаті у другої групи увага залишалася розсіяною довше, ніж у першої, а відчуття насичення було слабкіше. Через півгодини ті, хто відволікався на комп'ютер, з'їли вдвічі більше, ніж їхні візаві. Більш того, в кінці дослідження вони змогли пригадати меншу кількість з дев'яти запропонованих блюд, ніж перша група.

Раніше проводився аналогічний експеримент, в якому об'єктом відвернення уваги був телевізор. Результати виявилися схожими.

Один з авторів дослідження, Джеф Бранстром з факультету експериментальної психології Університету Брістоля, говорить, що дослідження підтвердило важливу роль пам'яті, уваги і сприйняття інформації в процесі травлення і механізмах керування апетитом.

Нагадаємо, раніше американські учені відкрили новий секрет ідеальної фігури. Щоб дієти було дотримуватися легко, дослідники рекомендують дівчатам більше думати про їжу.

Під час серії експериментів було доведено, що ті представниці прекрасної статі, які щодня мріяли про улюблені, але шкідливі для фігури продукти харчування, фактично зводили своє бажання щодо даної їжі до нуля.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Людина перед комп'ютером з'їдає вдвічі більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути