середа, 15 грудня 2010 13:01

Думки про їжу допомагають схуднути

Думки про їжу допомагають схуднути

Американські учені відкрили новий секрет ідеальної фігури.

Щоб дієти було дотримувати легко, дослідники рекомендують дівчатам більше думати про їжу.

Під час серії експериментів було доведено, що ті представниці прекрасної статі, які щодня мріяли про улюблені, але шкідливі для фігури продукти харчування, фактично зводили своє бажання щодо даної їжі до нуля.

Як зазначає керівник проведеного дослідження, професор університету Карнегі-Меллона, розташованого в Пітсбурзі, Корі Морведж, для того, аби досягти успіху важливо постійно представляти різні продукти, а не єдину картину, котра збуджує апетит.

Подібні дії, на його думку, стимулюють природні механізми нервової системи, що сприяють встановленню контролю над кількістю вживаної їжі й перешкоджають переїданню.

В рамках експерименту дві групи добровільних учасниць попросили представляти шоколадні цукерки або шматок сира, після чого дана їжа була запропонована їм в реальності. Такий сценарій повторювали протягом 30 разів.

Виявилось, що дівчата, які фантазували про сир або шоколад, дійсно, у результаті з'їдали його набагато менше, ніж ті випробовувані, які заздалегідь не думали про нього. Подібну реакцію учені називають ефектом звикання, через яке мотивація на вживання того або іншого продукту значно знижується.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Думки про їжу допомагають схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути