пʼятниця, 18 грудня 2009 16:53

Google запустив сервіс всесвітньої транслітерації

Google запустив сервіс всесвітньої транслітерації

Компанія Google запустила сервіс всесвітньої транслітерациі. Про це повідомляється в блозі компанії. Нова версія сервісу підтримує 17 мов, у тому числі і російську. Української серед них ще нема.

Ідея проекту народилася у авторів сервісу після того, як співробітникам індійського офісу компанії в Бангалорі здалося складним набирати тексти рідною мовою, використовуючи клавіатуру з латиницею.

За допомогою Google Transliteration можна перекладати латинський текст в еквівалентні букви підтримуваних мов. Зрозуміло, це не можна вважати перекладом в звичному розумінні, уточнюють автори. Сервіс лише підбирає адекватну заміну латинським буквам у вказаній мові.

Спочатку транслітерація Google підтримувала тільки хінді і не відрізнялася багатством налаштувань. Тепер же, у випадку, якщо користувача не влаштовує запропоноване написання, він може вибрати альтернативний варіант транслітерації слова з запропонованого списку. Крім того, Google Transliteration підтримує роботу з символами в кодуванні unicode.

Зараз ви читаєте новину «Google запустив сервіс всесвітньої транслітерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути