Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 17:08

Глобальне потепління значно прискорилося - кліматологи

Глобальне потепління значно прискорилося - кліматологи

Кліматологи отримують дедалі більше свідчень, що глобальний клімат змінюється швидше і у більш грандіозних масштабах, ніж думали кілька років тому. Найбільш значні зміни відбуваються з льодовиками і рівнем моря.

У 2007 році Міжурядова група експертів зі зміни клімату передбачила підвищення рівня моря всього на 18-59 см у цьому столітті. Тепер ці дані можна вважати застарілими, пише Компьюлента.

У районі Антарктики та Гренландії океан нагрівається швидше, ніж очікувалося, і підмиває льодовики. До кінця століття рівень моря може зрости на 1-2 метри. У цьому разі десятки мільйонів людей залишаться без даху над головою.

Дослідники з Університету Колорадо (США) розповіли про відкриття нового механізму, за допомогою якого тала вода проходить через мережу тріщин і розломів всередині льодовиків, нагріваючи лід сильніше, ніж передбачалося за кліматичними моделями.

До чого все це призведе, наразі незрозуміло. Справедливо сказати, що розуміння цих змін ще далеке від завершення. Нині людям доступна лише верхівка айсберга

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління значно прискорилося - кліматологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути