четвер, 26 вересня 2013 17:32

Французький альпініст знайшов на Монблані скриньку зі скарбом

Французький альпініст знайшов на Монблані скриньку зі скарбом
Фото: vertical-tour.com.ua

Французький альпініст, підкоряючи гору Монблан, виявив бляшану коробку з коштовностями - смарагдами, рубінами і сапфірами. Знайдений скарб оцінили у 246 тисяч євро, повідомляється, що на льодовику він пролежав близько 50 років. Знахідку альпініст передав поліції, пише РИА Новости.

"Цей хлопець виявився дуже чесним, швидко зрозумів , що коштовності належали комусь, хто загинув на льодовику. Альпініст міг залишити їх собі, проте вважав за краще передати їх поліції ", - наводить слова представника місцевих правоохоронних органів Сільвен Мерлі агентство AFP.

Поліція без проблем визначила, як на льодовику змогли опинитися дорогоцінності - на пакетиках, усередині яких лежали камені, стояв штамп "зроблено в Індії". Авіакатастрофи за участю літаків Air India відбувалися на Монблані у 1950 і 1966 роках, гора досі зберігає людські рештки, фрагменти багажу та деталі літаків, що розбилися.

Згідно з французькими законами, людина, яка виявила скарб, все ж може його залишити собі, але тільки у випадку, якщо власник або його спадкоємці не встановлені. Зараз влада Франції зв'язуються зі своїми індійськими колегами, щоб спробувати знайти колишнього господаря дорогоцінних каменів.

Зараз ви читаєте новину «Французький альпініст знайшов на Монблані скриньку зі скарбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути