четвер, 29 грудня 2011 09:24

Донецькі альпіністи зіграють у футбол на Евересті

Донецькі альпіністи зіграють у футбол на Евересті

Альпіністи з Донецької області збираються зіграти у футбол на найвищій точці земної кулі - піку Еверест - на честь чемпіонату Європи з футболу, який в 2012 році приймуть Україна та Польща, заявив президент Донецької обласної федерації альпінізму Сергій Ковальов під час сесії Донецької обласної ради в середу , повідомляє кореспондент РИА Новости.

Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня на стадіонах України та Польщі. Донецька "Донбас Арена" прийме два матчі господарів турніру - української збірної, а також гру Англія - Франція, чвертьфінал і півфінал турніру. Фінал ЧЄ пройде в Києві 1 липня.

"Команда донецьких альпіністів планує на честь Євро-2012 перший футбольний матч (групового) етапу зіграти на вершині Евересту. Нехай Україна заб'є свій перший гол з найвищої вершини планети Земля, з вершини Еверест", - сказав Ковальов.

У Донецькій області з 2007 року реалізується проект "Вугілля Донбасу на вершинах світу". Альпіністи Донецької області вже встигли підкорити (вищу точку України) Говерлу, Монблан, Шиша-Пангму, Ельбрус, Еверест. На підкорених вершинах альпіністи залишають вугілля, видобуте на шахтах Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі альпіністи зіграють у футбол на Евересті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути