пʼятниця, 24 квітня 2009 11:31

Українські альпіністи вирішили підтримати Євро-2012

Українські альпіністи вирішили підтримати Євро-2012
Українські альпіністи вирішили встановити прапор України в Гімалаях на підтримку рівної кількості міст України та Польщі для Євро-2012.

Альпіністи в середу відбули до Пакистану для реалізації заходу. Перед відльотом керівник експедиції спортивний коментатор Валентин Щербачов і учасники - голова екологічної асоціації "Аквакультура" Володимир Волков і заступник голови Київської міськдержадміністрації Сергій Рудик провели зустріч з Васюником

Віце-прем"єр передав альпіністам-уболівальникам український прапор для встановлення в Гімалаях.

Учасники експедиції мають намір зіграти футбольні матчі з командами з інших країн після встановлення прапора на вершині гори, повідомляє прес-служби віце-прем"єр-міністра Івана Васюника. 

"Ваш захід - це нагадування українцям, як важливо мати мету. У вас є мета - зіграти матч під українським прапором у Гімалаях. Україна теж має мету - гідно провести Євро-2012. Тому в наших руках показати всім, що українці вміють досягати своєї мети", - зазначає чиновник. 

Іван Васюник також завірив альпіністів, що українська влада в особі Кабміну не тільки готова підтримувати існуючу активність уболівальників, але і стимулювати нові громадські ініціативи.

"Гра у футбол під цим українським прапором у найвищих у світі горах символізуватиме, що Україна забронювала собі місце на вершині світового футболу. Між іншим, останні успіхи наших клубів доводять, що це дійсно так", - сказав Іван Васюник. 

Зі свого боку керівник експедиції повідомив віце-прем"єру, що після повернення з Гімалаїв делегація передасть прапор українським уболівальникам. 

Список українських і польських міст, які приймуть матчі фінальної частини Євро-2012, буде оголошено УЄФА 13 травня 2009 року. Раніше у ЗМІ озвучували інформацію, що УЄФА може відмовитися від паритетного розподілу міст (4 на 4) на користь польської сторони.

euro-2012.if.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські альпіністи вирішили підтримати Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути