четвер, 19 січня 2012 14:05

Киянина, який піднімався на Монблан сам і без страховки, називали божевільним
22

Фото: фото: Валерій Калинчук

Наприкінці минулого року киянин Валерій Калинчук піднявся на гору Монблан в Альпах за 6 годин. За час підйому скинув 3 кілограми. Про свою подорож розповів кореспонденту Gazeta.ua

"Літаком дістався Женеви. Там мав перебути ніч, бо автобус до Шамоні лише вранці. Ночував у парку на лавці. Тільки заснув, як до мене підійшов поліцейський. Сказав: "Будь-ласка, ляжте в іншому місці. Тут вас добре видно, люди боятимуться".

До Шамоні на автобусі доїхав за 33 євро. У кемпінгу розбив намет і пішов досліджувати околиці. Біля підйомника побачив вказівник на Бревент, він знаходиться на висоті 2525 метрів. Вирішив підніматися пішки. До вершини дійшов близько 8 години вечора. Зразу стало холодно і пішов мокрий сніг. Я був в одній футболці. Забився у щілину і відчув, що замерзаю. Піт на чолі одразу перетворювався на лід. Але зумів себе пересилити і почав спускатися до кемпінгу. Було темно і слизько. Кілька разів чіплявся за коріння дерев і падав. До свого намету дійшов за дві години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річний американець підкорив сім найвищих вершин

Наступного дня піднявся на вершину Айгюль Дю Міді на підйомнику. Коли вже збирався спускатися вниз, виявилося, що останній вагончик пішов півгодини тому. Вирішив ночувати в туалеті, бо там було найтепліше. Та все одно через кілька годин почав труситися від холоду. Помітив сушилку для рук. На льодоруб повісив черевик і підставив під сушилку. Тепло було недовго — через півгодини сушилка згоріла.

На Монблан піднімався складним маршрутом. Дорогою зустрів кількох альпіністів, які спускалися вниз. Коли казав, що йду на Монблан, вони називали мене божевільним. За правилами на Монблан можна підніматися лише в зв'язці і на страховці групою від трьох людей. Я ж робив це сам і без страховки.

До 4 тисяч йшов нормально. Вище підніматися стало важче. Ломило ноги, піднімалася температура. Перед самою вершиною рахував кроки. Робив 5 кроків і кілька хвилин відпочивав.

Вершина Монблану виявилася гострим гребенем, який тягнеться на сто метрів. Я полюбувався краєвидами і вирішив себе сфотографувати. Поставив фотоапарат на таймер і відійшов на кілька метрів назад. Повернувся, а фотоапарата немає. Вітром його здуло у щілину. Фотографував далі за допомогою телефона.

Вниз спускався легшим шляхом. Подолав його за 4 години. За 2 кілометри від вершини ногою зачепив скелю і з гори почало падати каміння. Злякався, думав, повбиваю людей, які піднімалися внизу. Коли все скінчилося, глянув вниз. Із-за скелі визирнула чоловіча голова і спитала мене англійською: "Це все?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимиру Моногарову пропонували зайнятися коханням на Ельбрусі

На гору не взяв з собою води. Пробував їсти сніг, але він не втамовував спрагу. Внизу першим ділом випив три літра води.

За підйом на Монблан агентства беруть по 3800 євро. Мені вся поїздка обійшлася у 1880 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Киянина, який піднімався на Монблан сам і без страховки, називали божевільним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути