вівторок, 01 березня 2011 13:46

Володимиру Моногарову пропонували зайнятися коханням на Ельбрусі

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Киянин Володимир Моногаров  тримає у руках газовий пістолет у своїй однокімнатній квартирі на Русанівці. Його купив, щоб захищатися від грабіжників
Киянин Володимир Моногаров тримає у руках газовий пістолет у своїй однокімнатній квартирі на Русанівці. Його купив, щоб захищатися від грабіжників

Киянин Володимир Моногаров у липні хоче відсвяткувати 85-річчя на Ельбрусі. Планує підійнятися на дві вершини й переночувати там.

Він худорлявий, з накачаними плечима, густим чубом. У своїй однокімнатній квартирі на Русанівці показує чорно-білі знімки підкорених вершин. На стіні напис: "Движение — жизнь".

— Я доктор біологічних наук, професор, заслужений майстер спорту. Альпінізмом займаюся 64 роки.

Показує фото, на якому купається в ополонці на висоті 5 тис. м над рівнем моря.

— Я свою дружину Надю зустрів у горах. Мені було 28 років, дивлюся: хороша дівчинка із медінституту, красива. Носочки пере, підгорілу кашу їсть. Одружилися, двох дітей маю, чотирьох онуків. Три роки тому Надя пішла туди, — підіймає палець догори. — За мертвими не треба горювати, бо це тягне душу назад.

50-річчя Володимир Моногаров святкував на Памірі, 70 і 80 років — на Ельбрусі. За це його ім'я занесли до Книги рекордів України.

— Останнього разу — п'ять років тому там загинули 27 людей. Мене на вершині застав сніговий буран. Непогоду із двома друзями перечікував у наметі. Він дорогий, 700 доларів коштує, це й урятувало життя. Газова горілка нагріла температуру до мінус 6. На нас було по дві пари брюк, по три куртки. Щоб сходити по-маленькому, використовували пластикову пляшку зі зрізаним верхом. По-великому вискакували, виривали ямку і робили все якомога швидше.

В останній ювілей альпіністу пропонували взяти із собою жінку, щоб зайнятися коханням на Ельбрусі.

— Секс подовжує життя. Я хоч жінок іще можу любити, у цю поїздку нікого не брав. Соромно перед дітьми й онуками. Їх учу — женитися треба раз і на все життя.

Улітку планує на Кавказ на два місяці. Для поїздки шукає спонсорів.

— Я живу на пенсію, а поїздка не з дешевих. Може, хтось хоч 100 гривень дасть. Тричі на тиждень ходжу у фітнес-центр. Абонемент — 600 гривень, але як ветерану спорту дозволили безплатно. Навантаження на тренажерах розраховане тільки до 80 років, а мені — 84.

Альпініст правильно харчується.

— У дні тренувань їм м'ясо, в інші — рибу. Не забуваю про зелень, горіхи, п'ю живу і мертву воду. Сам її роблю за допомогою фільтра. Ніякого пива і тортів. Тиск як у юності — 120 на 80.

Медики Інституту геронтології визначили, що біологічний вік Володимира Моногарова на 16 років менший від паспортного.

— Колись, років у 65, хотів себе заморозити. Щоб розморозили, коли винайдуть безсмертя. Потім подумав, що це дурня. Хочу прожити якомога довше щасливим і вмерти тихо уві сні, щоб не докучати родичам.

Дзвонить домашній телефон. Господар виходить у коридор.

— Знайома Танечка телефонувала, 52 роки. До мене жінки підходять знайомитися. Чому б і ні?

Людей, які хочуть проспонсорувати поїздку Моногарова на Кавказ, просить телефонувати йому за тел: (044) 553-35-88

Зараз ви читаєте новину «Володимиру Моногарову пропонували зайнятися коханням на Ельбрусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути