середа, 24 квітня 2024 05:51

Чого сьогодні уникати чоловіку та дружині, щоб назавжди залишатись разом

Чого сьогодні уникати чоловіку та дружині, щоб назавжди залишатись разом
24 увітня подружжю важливо уникати сварокФото: pinterest

24 квітня церква вшановує пам'ять святого Сави і з ним 70 воїнів. Вони відомі у християнській традиції як мученики, які постраждали за свою віру. Життя цих святих відбувалося у часи правління імператора Авреліана в Римі.

Сава Стратилат був воєводою, родом з готів, і славився своєю вірністю Христу. Він відвідував ув'язнених християн, підтримував їх і надавав допомогу зі своїх маєтків. Сава був також відомий своїм життям у чистоті та постництві, мав владу над бісами і здатність виганяти нечисті духи з людей.

Коли на нього поскаржилися імператору, Сава сміливо визнав свою віру перед Авреліаном, відкинувши свій воєнний пояс і воєводський сан. Він був готовий прийняти будь-які муки заради Христа. Саву піддавали тортурам: його били, обпалювали свічками і навіть кинули у бочку з розпеченою смолою, але він залишився неушкодженим завдяки Божій силі.

Це чудо переконало 70 воїнів повірити в Христа, і вони відкрито це визнали. За це вони були негайно страчені і отримали мученицький вінець від Христа. Саву ж кинули до темниці, де він мав божественне видіння і отримав підкріплення. Незважаючи на спроби імператора змусити його відмовитися від віри, Сава залишався непохитним, тому його кинули до річки, де він втопився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Може вбити грозою: що категорично не можна робити на Юрія

Також в цей день згадують святого мученика Євсевія та 40 інших.

Святий мученик Євсевій та 40 інших відомі у християнській традиції як свідки мучеництва святого Георгія Побідоносця. Євсевій був одним з тих, хто спостерігав за тортурами святого Георгія і, бачачи чудесні зцілення, увірував у Христа разом з іншими 40 особами.

Ці люди були кинуті до темниці за свою нову віру, а пізніше їх стратили. Їхній приклад віри та мужності перед обличчям переслідувань став натхненням для багатьох вірян.

Прикмети

Дощить - буде великий урожай жита.

Комарі літають зграєю - до великого урожаю вівса.

На березі з'явилися сережки - можна сіяти овес.

Що не можна робити, а що треба

Цього дня наші пращури намагалися не готувати звичні страви з пшеничного борошна. Вірили, що це принесе проблеми зі здоров'ям. Тому обов'язково перемелювали овес і готували на ньому.

Також заборонялося сваритися зі своєю другою половинкою - у вас не буде майбутнього.

Селяни молилися святим за здоров'я і позбавлення від хвороб. Обов'язково потрібно цього дня бути радісним і веселим, спілкуватися з людьми навколо, тоді ваша доля буде щасливою.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Чого сьогодні уникати чоловіку та дружині, щоб назавжди залишатись разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути