Ексклюзиви
субота, 25 січня 2020 01:35

Чеський фотограф Лукаш Дворак: той, хто поважає красу жінки
30

"Переді мною стояла красива і змащена маслом модель в купальнику. Я відчув, що мені це сподобається. Мені було 23 роки в той час", - згадує чеський фотограф Лукаш Дворак про свою першу фотосесію з оголеними моделями.

У його фотографіях є тільки натяк на сексуальність. Але в той же час Дворак дозволяє собі виходити за рамки того, що більшість людей все ще вважають нормальною фотографією. "Це просто така безкоштовна гра - наприклад, чому б не дати моделі вібратор, коли він вписується в моє бачення," - каже фотограф.

Стиль Дворака дуже простий. "Насамперед, я дбаю про красу жінки, і прагну відобразити її у найдосконалішій і вражаючій формі. І три складових елемента - світло, поза, міміка – повинні підкорятися простим прямим лініям".

Дворак не прихильник кольору в портретах. "Вся додаткова інформація, що надходить разом з ним, заглушує емоції і характер фотографій," - каже фотограф.

"Я по натурі деталіст, кожен палець, шпилька має мати смисл. Я не дозволяю моделям позувати на свій розсуд. Я сам ставлю їх в позу, яку я поступово доводжу до досконалості. Це копітка робота, іноді мені потрібно 20 хвилин, перш ніж поза стає ідеальною. У кожного фотографа зазвичай є точка, з якої він починає вибудовувати позу. Я завжди починаю з ніг, а потім піднімаюся до рук. Насамкінець я починаю працювати з обличчям".

На фотографіях Дворака у моделей часто похмурий вигляд обличчя. Лукаш каже, що йому подобається такі обличчя. Тому що одним із найпростіших способів отримати "заряджене" фото - попросити модель трагічно позувати.

Фото: Лукаш Дворак
Фото: Лукаш Дворак
Фото: Лукаш Дворак
Фото: Лукаш Дворак
Фото: Лукаш Дворак

Фото cameralabs.org

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відверті і розкуті: як розслабляються знаменитості на зйомках в Антуана Вергла

Зараз ви читаєте новину «Чеський фотограф Лукаш Дворак: той, хто поважає красу жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути